Jahodovo-mangový dezert

Zdieľajte recept

Jahodovo-mangový dezert

By 9. júl 2015

Dnes vám ponúkam tento nádherný letný dezert. Zaujímavá kombinácia manga a jahôd. Oba druhy ovocia sú sladké, ale zároveň majú v sebe jemnú, kyselkavosť. Dezert je ľahký s príjemnou jemne sladkasto-kyselkavou chuťou. Aj keď pri príprave bola použitá želatína, jeho konzistencia nie je veľmi tuhá. Je jemný a doslova rozplývajúci sa v ústach. Vyžaduje skladovanie v chladničke. Je to naozaj naozaj nádherný letný dezert plný letných farieb a chutí.

Rozpis ingrediencii je na 6 ks obruči o priemere 6 cm, výška 4,5 cm a 6 kusov väčších o priemere 7,5 cm a výška 4,5 cm, alebo na tortovú formu o priemere 20-24cm.

 

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

 

Spodná časť

  1. Želatínu zalejeme asi 2-3 PL vody a necháme napučať. Odložíme bokom.
  2. Keksy postrúhame na strúhadle (príp. ich dáme do mikrotenového sáčka a valčekom ich potlčieme). Maslo roztopíme a pridáme ku keksom. Dobre premiešame.
  3. Obrúče naplníme približne 2 PL postrúhaných keksov a utlačíme na spodok. Dávame pozor, aby obrúče ostali čisté. K utlačeniu dobre poslúži menší pohárik, fľaštička s rovným dnom.
  4. Odložíme do chladničky zachladiť.

Mangová vrstva

  1. Tvaroh dobre rozmixujeme. Mango očistíme a spolu s citrónovou šťavou ho rozmixujeme.
  2. Pridáme cukor a privedieme k varu. Odstavíme. Želatínu zahrejeme, keď je už tekutá, tak ju pridáme do teplého manga a dobre rozmiešame.
  3. Necháme ochladiť do izbovej teploty. V prípade plátkovej želatíny ju namočíme do studenej vody, kým zmäkne.
  4. Vyžmýkame a pridáme ju do teplej mangovej zmesi a dobre premiešame, kým sa želatínové plátky rozpustia.
  5. Keď je mango ochladené, postupne ho pridáme k tvarohu a miešame, kým sa obe hmoty dobre spoja.
  6. Nakoniec pridáme do tuha vyšľahanú šľahačkovú smotanu a opatrne zamiešame do mangovo - tvarohovej zmesi.
  7. Na schladený keksový základ rozdelíme mangovú zmes a odložíme opäť do chladničky stuhnúť.

Jahodová vrstva

  1. Na jahodovú vrstvu so želatínou postupujeme rovnako ako pri mangovej vrstve, iba množstvo upravíme. Viď rozpis.
  2. Jahody, cukor a citrónovú šťavu rozmixujeme, privedieme k varu a pridáme želatínu.
  3. Odstavíme k vychladnutiu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a pridáme k vychladnutej jahodovej zmesi.
  4. Opatrne premiešame. Jahodovú zmes rozdelíme do obrúči na stuhnutú mangovú vrstvu a odložíme do chladničky. (Pzn. posledná väčšia obrúč nebola úplne plná až do vrchu).

Pred podávaním vyberieme z chladničky a necháme postáť pri izbovej teplote a opatrne vytlačíme zo spodu dezert a preložíme na tanierik. Ozdobíme čerstvým ovocím, príp. lístkom mäty. Dobrú chuť!

Jahodovo-mangový dezert
Jahodovo-mangový dezert 2
Jahodovo-mangový dezert 1

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>