Fotorecept| Quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom

Zdieľajte recept

Fotorecept| Quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom

By 5. júl 2015

Hitom môjho letného vypekania sú koláče z krehkého cesta. Nie len preto, že cesto možem vybrať z mrazničky alebo ladničky a len naplním. Čo znamená viac času vonku, pri vode a pod. Ale aj preto, že možnosti kombinácií, variácií je nekonečné množstvo. Može byť nasladko alebo naslano. V dnešnom koláči sa dokonale spojili sladké a slané chute. Nasladlá, skoro zkaramelizovaná kapusta, výrazný plesnivý syr a slané cesto. Ak sa vám nechce strácať čas prípravou cesta, kľudne použite hotové lístové cesto z obchodu, ale to domáce je trochu iné :). Ja som tentokrát mala možnosť vyskúšať prípravu vo foodprocessore, a s ním je to naozaj jednoduché a rýchle :). Ak ste vlastníkom foodprocessora, narobte si cesto do zásoby, príprava vám nebude trvať ani desať minút.

 

 

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

Cesto

  1. Aby ste mali vodu naozaj ľadovú pridajte do misky alebo šálky kocky ľadu.
  2. Potom už len budete odoberať a pridávať po lyžiciach do cesta podľa potreby, a určite bude studená :).
  3. Aj maslo vyberte a nakrájajte na malé kocky až tesne pred samotnou prípravou cesta.
  4. Na začiatku premiešajte suché ingrediencie - múku, soľ, cukor.quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom2
    quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom3
  5. Maslo najlepšie zapracujte, je doležité aby to bolo rýchlo, pomocou funkie Pulse. Stačia cca 4 zamiešania - pulsy s maslom - malé kúsky masla sa obalia múkou.quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom4
    quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom5
  6. Keď sa maslo obalí múkou, postupne pridávajte vodu.quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom6
  7. Správne pripravené cesto je rozdrobené na maslové kúsky. quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom7
    V tejto fáze ho vyklopte na potrevinovú fóliu a opatrne, možete na to použiť okraje fólie, spracujte cesto do jedného kompaktného celku. Zabaľte a dajte minimálne na pol hodiny do chladničky.quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom8

Náplň

  1. Prípravu náplne začnite kapustou. quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom9
    Tú si nastrúhajte a poduste na cibulke, kde ste pridali aj cukor, a dochutili podľa potreby soľou a korením. quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom10
    quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom11
  2. Najlepšie je nechať cibulu zkaramelizovať, potom pridať kapustu a dusiť do polomäkka.quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom12
  3. Hotovú kapustu pridajte do misy kde ste si vymiešali, smotanou s vajíčkami. Keď máte zmes hotovú pripravte korpus.quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom13
  4. Odpočinuté cesto vyvalkajte a vyložte ním zapekaciu misu.quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom14
  5. Prečnievajúce okraje odrežte a vytvarujte poprípade vytvorte vzor za pomoci vidličky.
  6. Cesto prepichajte vidličkou.
  7. Do formy s cestom pridajte náplň a posypte syrom, ten si pokrájajte alebo rozdrobte prstami.quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom17
    quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom18
  8. Pečte vo vyhriatej rúre na 190°C cca 45 min. Plnka musí určite ztuhnúť a okraje koláča zhnednú a začnú sa oddelovať od formy.

Cesto konzistenciou pripomína lístkové, a kombinácia kapusty a syra je dokonalá :)

quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom21
quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom22

V súčastnosti žijem v Prahe s manželom, a troma deťmi. Rodina, domácnosť, varenie a pečenie je moja láska a hobby. Rada tvorím, vymýšlam a inštalujem rozne kompozície z jedla a kvetov. Inšpiráciu beriem z prírody ale aj od mnohý inšpiratívnych ľudí, z kníh a života všeobecne ... Dúfam že aj ja vás inšpirujem a nájdete tu, alebo na mojom blogu niečo pozitívne a inšpiratívne.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>