FotoRecept | Orechový likér

Zdieľajte recept

FotoRecept | Orechový likér

By 20. júl 2015

Túto medicínu pripravovali kedysi už naše babičky, v Čechách ju poznajú ako Ořechovka, v severnom Taliansku a Švajčiarsku (kde má svoje korene) sa volá Nocino. Podporuje trávenie, zažívanie a chuť k jedlu.

 





Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Jeho príprava nie je vôbec zložitá, potrebujeme nedozreté, zelené orechy.

    FotoRecept | Orechový likér

  2. Tie nakrájame na štvrťky alebo plátky.

    FotoRecept | Orechový likér

  3. Naložíme do pohára, pridáme celú škoricu, aníz a vanilkový struk.

    FotoRecept | Orechový likér

  4. To celé zalejeme alkoholom zriedeným s cukrom v pomere 1:1, necháme 5-6 týždňov luhovať a prelejeme do fliaš.

    FotoRecept | Orechový likér

  5. Výsledkom je tmavohnedý horký likér, ktorý užívame nalačno, prípadne pri žalúdočných problémoch, maximálne však jednu polievkovú lyžicu alebo tzv. gambáčik denne.

 

FotoRecept | Orechový likér

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>