NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády FotoRecept | Nevarený džem z čierných ríbezlí
FotoRecept | Nevarený džem z čierných ríbezlí
FotoRecept | Nevarený džem z čierných ríbezlí
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   23.7.2015

FotoRecept | Nevarený džem z čierných ríbezlí

Tento spôsob spracovania ríbezlí ma veľmi zaujal, pretože zachováva najväčšie množstvo vitamínov pri zaváraní. Využitie: Výborný liek proti anémii ako aj liek proti chorobám priedučiek (vylieči aj chronický zápal priedušiek). Obrovský zdroj vitamínu C a železa hlavne pre zimné obdobie. Použitie: Podávať ako liek pri ťažkostiach s chudokrvnosťou-anémii, prieduškami a nedostatkom vitamínu C. Preventívne posilnenie imunity v prechodných obdobiach – zvýšenie prísunu vitamínu C. Ak ho máte dosť, môžete ho používať ako klasický lekvár na palacinky, chlieb s maslom a lekvárom, taktiež je výborný ako časť plnky do torty. Z dávky 1 kg ríbezlí my vyšlo 6 pohárikov (300 ml) a ja ich pre istotu skladujem niekde vzadu v chladničke. Tak vyskúšate ?

Suroviny
1 kg
čierne ríbezle
1 kg
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Dobre umyté ríbezle odstopkujeme a odvážime.  Potom ich rozmixujeme (vodu nepridávame pri mixovaní).
  2. Zmiešame s cukrom.
  3. Po chvíli zmes začne rôsolovieť.
  4. Plníme do čistých suchých pohárov, dobré je ešte vrch zasypať vrstvou cukru. Uzatvoríme a odložíme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár