NajRecept.sk FotoRecept | Marhuľové knedlíky s makom
FotoRecept | Marhuľové knedlíky s makom
FotoRecept | Marhuľové knedlíky s makom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Recepty s Anabelou    ·   7.7.2015

FotoRecept | Marhuľové knedlíky s makom

Konečne začala sezóna ovocia, a ja vôbec neviem, do ktorého by som chcela zahryznúť skôr. Každé jedno ovocie je podľa mňa najlepšie čerstvé, len tak samotné. Ale ak máte doma malé marhuľky, ktoré už nik nechce jesť lebo sú už príliš mäkké, tak to sú tie pravé do týchto knedlíkov. Skúste. Neviem prečo neviem variť presne podľa receptu. Mám síce doma knihu "pokladov" od známeho Romana Vaněka, od ktorého knedlíky vyzerajú naozaj úžasne, ale v recepte mi chýbala krupica. Takže som zvolila recept z internetu. No vlastne ani tak celkom nie.. nemala som hrubú múku, takže som ju musela nahradiť polohrubou.

Suroviny
750 g (uvarené)
zemiaky
1 ks (veľké)
vajce
1 hrnček
krupica
1 hrnček
polohrubá múka
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
Druh surovín naozaj jednoduchý, určite každá už len trochu gazdinka doma niečo nájde. Alebo sa vynájde ako ja a použije hrubú múku namiesto polohrubej. A vlastne to bude mať presne podľa receptu :)
  1. Ručne vypracujem cesto z vychladnutých zemiakov, múky, krupice a veľkého vajíčka. Niekto pridáva ešte štipku soli, ja nie, keďže aj zemiaky, aj knedlíčky sú varené v solenej vode.
  2. Cesto vypracujem do jedného veľkého knedlíka  a ukrajujem si kolieska, do ktorých celé marhuľky zabalím.
  3. Knedlíčky poguľkám v dlaniach, aby sa cesto spojilo.
  4. Do vody ich ukladám všetky naraz aby sa v rovnaký čas dovarili. Ak máte menší hrniec, radšej knedlíčky varte v dvoch várkach.
A čo navrch? maslo, pomletý mak a namiesto  cukru lyžica domáceho jahodového džemu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár