Fotorecept| Jahodové cupcakes

Zdieľajte recept

Fotorecept| Jahodové cupcakes

By 12. júl 2015

Jahodová sezóna je v plnom prúde. Tak je tu môj ďalší recept s jahodami. Dajú sa konečne kúpiť jahody na trhu alebo možete ísť na farmu a nazbierať si nejaké. Ak už jahody ktoré ste kúpili, natrhali, nevypadajú lákavo, alebo pár dní stáli a začali sa kaziť, ešte vždy z nich niečo pripravíte. Samozrjeme ich umyte, preberte, odrežte hnijúce časti a pripravte rozvar, ktorý pár dní postojí alebo ho hneď použijete. V chladničke v sklenenom pohári vydrží a je tiež výborný do jogurtu, na müsli, alebo len tak s piškótkami.

 

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1.  Začnite prípravou jahodového rozvaru alebo tiež kašičky. Tú možete pripraviť z akéhokoľvek ovocia. Ale bobuľové ovocie je na to najvhodnejšie.
  2. Všetko dáte do hrnca a pomalým zahrievaním necháte jahody rozvariť, varte asi 10 až 15 min.
  3. Hotový rozvar nechajte na chvíľu vychladnúť.Jahodový cupcake
  4. Potom zmes prepasírujte cez sitko, alebo ak máte foodprocesor tak v ňom rozmixujte jahody na kašu. Jahodový cupcake
    Jahodový cupcake
  5. Zatial čo mixujete jahody, možete začať s prípravou základného cesta na cupcaky.
  6. V mise vymiešajte maslo s cukrom, pridajte vajíčka a postupne múku s jedlou sódou . Jahodový cupcake
  7. Nakoniec primiešajte jahodovú zmes. Jahodový cupcake
    Jahodový cupcake
  8. Do formy na muffiny dajte papierové kočíčky a tie naplňte do dvoch tretín. Na vrch možete dať ešte trocha rozvaru. Jahodový cupcake
    Jahodový cupcake
    Jahodový cupcake
  9. Pečte v rúre vyhriatej an 180°C cca 25 min.
  10. Po upečení vyberte z plechu a nechajte vyhchladnúť. Jahodový cupcake
  11. Na ozdobu košíčkov si pripravte krém. Dajte pozor aby maslo aj lučina mali izbovú teplotu., ideálne je vybrať ich cca hodinu pred miešaním z chladničky.
  12. Maslo s cukrom vyšlahajte pomocou stolného mixéra na krém, na zriedenie pridajte mlieko - počítajte s tým, že zmes v chladničke ešte stuhne.
  13. Pomocou lyžice naneste na košíčky, dozdobte jahodovou zmesou.
  14. Znova možete pre vylepšenie efektu použit špáradlo :) Ale ak nechcete tak nezamiešajte zmes do krém a nechajte ju len tak na vrchu, dozdobiť možete mätou.

Jahodový cupcake14
Jahodový cupcake

V súčastnosti žijem v Prahe s manželom, a troma deťmi. Rodina, domácnosť, varenie a pečenie je moja láska a hobby. Rada tvorím, vymýšlam a inštalujem rozne kompozície z jedla a kvetov. Inšpiráciu beriem z prírody ale aj od mnohý inšpiratívnych ľudí, z kníh a života všeobecne ... Dúfam že aj ja vás inšpirujem a nájdete tu, alebo na mojom blogu niečo pozitívne a inšpiratívne.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>