NajRecept.sk Dezerty Muffiny a Cupcakes Fotorecept| Jahodové cupcakes
Fotorecept| Jahodové cupcakes
Fotorecept| Jahodové cupcakes
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Martina Schmidtova    ·   12.7.2015

Fotorecept| Jahodové cupcakes

Jahodová sezóna je v plnom prúde. Tak je tu môj ďalší recept s jahodami. Dajú sa konečne kúpiť jahody na trhu alebo možete ísť na farmu a nazbierať si nejaké. Ak už jahody ktoré ste kúpili, natrhali, nevypadajú lákavo, alebo pár dní stáli a začali sa kaziť, ešte vždy z nich niečo pripravíte. Samozrjeme ich umyte, preberte, odrežte hnijúce časti a pripravte rozvar, ktorý pár dní postojí alebo ho hneď použijete. V chladničke v sklenenom pohári vydrží a je tiež výborný do jogurtu, na müsli, alebo len tak s piškótkami.

Suroviny

Jahodová kaša:

400 g
jahody
100 g
kryštálový cukor
z 1/2 (alebo z jedného celého citróna šťava a kôra)
citrónová šťava

Cesto:

250 g (kúpite v Marks&Spencer)
samokypriaca múka
1/2 ČL (používam Dr. Oetker)
jedlá sóda
250 g
krupicový cukor
250 g (izbovej teploty)
maslo
4 ks (veľké)
vajce

Krém na ozdobu:

300 g
maslo
400 g
práškový cukor
120 g
lučina
(na ozdobu)
jahodový rozvar
Postup receptu
Vytlačiť
  1.  Začnite prípravou jahodového rozvaru alebo tiež kašičky. Tú možete pripraviť z akéhokoľvek ovocia. Ale bobuľové ovocie je na to najvhodnejšie.
  2. Všetko dáte do hrnca a pomalým zahrievaním necháte jahody rozvariť, varte asi 10 až 15 min.
  3. Hotový rozvar nechajte na chvíľu vychladnúť.
  4. Potom zmes prepasírujte cez sitko, alebo ak máte foodprocesor tak v ňom rozmixujte jahody na kašu.
  5. Zatial čo mixujete jahody, možete začať s prípravou základného cesta na cupcaky.
  6. V mise vymiešajte maslo s cukrom, pridajte vajíčka a postupne múku s jedlou sódou .
  7. Nakoniec primiešajte jahodovú zmes.
  8. Do formy na muffiny dajte papierové kočíčky a tie naplňte do dvoch tretín. Na vrch možete dať ešte trocha rozvaru. 
  9. Pečte v rúre vyhriatej an 180°C cca 25 min.
  10. Po upečení vyberte z plechu a nechajte vyhchladnúť.
  11. Na ozdobu košíčkov si pripravte krém. Dajte pozor aby maslo aj lučina mali izbovú teplotu., ideálne je vybrať ich cca hodinu pred miešaním z chladničky.
  12. Maslo s cukrom vyšlahajte pomocou stolného mixéra na krém, na zriedenie pridajte mlieko - počítajte s tým, že zmes v chladničke ešte stuhne.
  13. Pomocou lyžice naneste na košíčky, dozdobte jahodovou zmesou.
  14. Znova možete pre vylepšenie efektu použit špáradlo :) Ale ak nechcete tak nezamiešajte zmes do krém a nechajte ju len tak na vrchu, dozdobiť možete mätou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár