NajRecept.sk Čučoriedkovo-citrónová bábovka s hoblovaným kokosom
Čučoriedkovo-citrónová bábovka s hoblovaným kokosom
Recept Čučoriedkovo-citrónová bábovka s hoblovaným kokosom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   8.7.2015

Čučoriedkovo-citrónová bábovka s hoblovaným kokosom

Po upečení tejto bábovky som si naozaj priala, aby sa dala foťákom zachytiť i vôňa. Prečo to ešte nikto nevymyslel? Táto bábovka je hlavne úplne iná bábovka, nie je taká suchá, je veľmi šťavnatá a nádherne vonia. Kombináciu čučoriedky - citrón si zamilujete.

Suroviny
1/2 hrnčeka
kokosový olej
1/2 hrnčeka (roztopené)
maslo
1 hrnček
kryštálový cukor
3 ks
vajce
1 PL
vanilkový extrakt
2 hrnčeky
hladká múka
1 PL
kypriaci prášok
1/2 PL
sóda bikarbóna
štipka soli
1 a 1/4 hrnčeka
cmar
kôra a šťava z citróna
400 - 450 g
čučoriedky
(hoblovaný)
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov.
  2. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  3. V miske vyšľaháme cukor s roztopeným a vychladeným maslom a kokosovým olejom do penista.
  4. Primiešame vajíčka a vanilkový extrakt.
  5. V druhej miske zmiešame múku, soľ, sódu bi-karbónu a kypriaci prášok.
  6. Suchú zmes a cmar striedavo pridávame do cesta a stále miešame, kým sa nespoja všetky suroviny.
  7. Nakoniec primiešame aj šťavu a kôru z citróna.
  8. Čučoriedky opatrne primiešame do cesta, už iba ručne.
  9. Hotové cesto vylejeme do formy a pečieme asi 60 minút, kým špáratko nevytiahneme čisté.
  10. Upečenú bábovku necháme chladnúť na mriežke, asi po 20 minútach ju vyklopíme na podnos a necháme vychladnúť.
Bábovku som poliala glazúrovou polevou a posypala kokosom. Polevu si pripravíme nasledovne: 2 PL lyžice cmaru poriadne vymiešame s 3/4 hrnčekom práškového cukru. Môžete pridať i pár kvapiek citrónu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár