Baklažánové minipizze s olivami a nivou

Zdieľajte recept

Baklažánové minipizze s olivami a nivou

By 15. júl 2015

Baklažán má už v mojej kuchyni pevné miesto a v blízkej budúcnosti ho odtiaľ nehodlám vytesniť. Je to veľmi vďačná zelenina, pretože vyžaduje iba minimum úsilia na prípravu a iba pár minút za sporákom. Hlavne, čo sa minipizze týka. Nakrájate baklažán, obložíte ho čím len chcete a vložíte do rúry. Fanfáááry a o pár minút sa môžete napchať, až budete krochkať blahom. Preto bolo len otázkou času, kedy pripravím i kombináciu, ktorú mám na akejkoľvek pizzi najradšej: olivy a nivu. Tým som vlastne prezradila všetko.

Ingrediencie sú na jednu gigantickú porciu.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1 cm.
  2. Posypeme ho bylinkovou soľou a necháme vypotiť.
  3. Prebytočnú tekutinu vsajeme kuchynskou utierkou a kolieska uložíme na plech s papierom na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom.
  4. Na kolieska lyžičkou nanesieme vrstvu kečupu, posypeme oreganom a obložíme olivami nakrájanými na kolieska.
  5. Na záver posypeme nastrúhaným syrom niva a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15-20 minút, kým baklažán nie je mäkký.

Mimochodom, baklažán považujem za mimoriadne fotogenického spolupracovníka. Tmavo fialová šupka krásne kontrastuje so svetlou dužinou, kúsok farebnosti v podobe kečupu a kde-tu kolieska zelených olív, no nie je to nádhera?

Čím by ste si svoju obľúbenú pizzu obložili vy? Zbožňujete taliansku klasiku z tenučkého chrumkavého cesta, alebo som vás dostatočne motivovala a presvedčila, aby ste vyskúšali tieto mini baklažánové?

Baklažánové minipizze s olivami a nivou1
Baklažánové minipizze s olivami a nivou2
Baklažánové minipizze s olivami a nivou

Šudentka astrofyziky, ktorá varí a pečie, keď sa nudí.


Môj blog: www.vysokoskolak-v-kuchyni.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>