Tip na nedeľný obed | Tradičný vývar s Fašírkou v slaninke a Rustikálny ríbezľový koláč

Zdieľajte recept

Tip na nedeľný obed | Tradičný vývar s Fašírkou v slaninke & Rustikálny ríbezľový koláč

Tip na nedeľný obed

Tradičnou nedeľnou polievkou je kvalitný vývar, ktorý nás po víkende postaví na nohy. Je obľúbenou polievkou nie len na oslavách, svadbách ale je aj dobrým liekom pri nádche, kašli či žalúdočných problémoch. Dnes sme ho vybrali do tipu na nedeľný obed spolu so skvelou fašírkou zabalenou do slaninky. Dobrú chuť :)

Polievka: Tradičný kurací vývar

IngrediencieKurací vývar

  • kura – skelet s rozporcovaného kuraťa (chrbát, trtáč, hrudná kosť a kože)
  • studená voda – 5 l
  • morská soľ – 1 PL
  • cibuľa – 1 ks (veľká, so spodnou šupkou))
  • cesnak – 2 strúčiky (so spodnou šupkou)
  • mrkva – 4-5 ks
  • čierne korenie – 5 ks (celé)
  • nové korenie – 2 ks
  • bobkový list – 1 ks
  • paradajka – 1 ks
  • ligurček – vetvička (po našom
  • petržlenová vňať

Voliteľné:

  • kaleráb – 1 ks (mladý)
  • tymián – vetvička
  • paradajka – plátok (pre zmneu chuti)
  • pór
  • mladá cibuľka
  • domáce rezance – príloha

Postup prípravy nájdete tu: Tradičný kurací vývar

 

Hlavné jedlo: Fašírka v slaninke

Mleté mäso v slaninke sa na k nedeľnému stolu jednoznačne hodí. Rolky sú pripravené na spôsob sushi.

IngrediencieFotorecept| Fašírka v slaninke

  • krkovička – 500 g
  • slanina – 30 g (nakrájaná na plátky)
  • jarná cibuľka – 2 ks
  • cesnak – 4 strúčiky (pretlačený)
  • soľ
  • korenie
  • červená paprika
  • vajce – 1 ks
  • strúhanka – hrsť
  • mrkva – (nakrájaná na prúžky – na naplnenie fašírky)
  • jarná cibuľka – 2 ks (nakrájané na prúžky – na naplnenie fašírky)

Omáčka:

  • olej
  • wolchestrová omáčka
  • sójová omáčka Tamari
  • med
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy nájdete tu: Fašírka v slaninke

 

Dezert: Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom

Upečený v kokosovej kruste, zvnútra vláčny a kyselkavý po ríbezliach, chrumkavý nemletým makom v ceste.

IngrediencieRustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom

  • vajce – 4 ks (domáce)
  • hnedý cukor – 200 ml
  • vanilkový cukor – 1 PL
  • štipka soli
  • olej – 200 ml
  • vlažná voda – 150 ml
  • pšeničná múka – 400 ml (hladká)
  • špaldová múka – 100 ml (dladká celozrnná)
  • mak – 100 ml
  • sóda bikarbóna – 1 PL
  • maslo – (kúsok)
  • kokos – (strúhaný na vysypanie formy)
  • ríbezle – miska (čerstvé alebo mrazené)

Postup prípravy nájdete tu: Rustikálny koláč

 

 

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>