Tip na nedeľný obed| Hubová polievka, králik na cibuľke & Citrónová roláda so snohovou čapicou
Teplé dni sa blížia a s nimi aj hubová sezóna. Preto spotrebujte minuloročné zásoby a pripravte priestor na tohtoročné :)
Polievka: Krémová hubová
Polievka obsahuje lesné huby a je zahustená zemiakmi.
Ingrediencie
Postup prípravy nájdete tu: Krémová hubová polievka
Hlavné jedlo: Králik na cibuľke
Ak nemáte králičie mäso v obľube, môžete ho nahradiť kuracím.
Ingrediencie
králik - (alebo kura)
oravská slanina - (nadrobno nakrájaná)
jarná cibuľka - 1 ks
cibuľa - 2 ks (červená, pokrájaná nadrobno)
bobkový list
čerstvé čierne korenie - pár guličiek
nové čierne korenie
kurací vývar - 250 ml
svetlé pivo - 250 ml
strúhanka - 1 hrsť
soľ
korenie
Postup prípravy nájdete tu: Králik na cibuľke
Dezert: Citrónová roláda so snehovou čapicou
Tento zaujímavý a chutný dezert je zložený z kakaovej piškóty, citrónového krému a snehovej čapice. Chute spolu náramne ladia.
Ingrediencie
Cesto:
hladká múka - 200 g
hnedý cukor - 30 g
kakao - 2 PL
maslo - 80 g (zmäknuté)
prášok do pečiva - 1 ČL
žĺtok - 2 ks
štipka soli
Citrónový krém:
Snehová čapica:
bielok - 4 ks
práškový cukor - 30 g
štipka soli
Postup prípravy nájdete tu:Citrónová roláda so snehovou čapicou
Ďalšie tipy na nedeľný obed nájdete
TU