NajRecept.sk Zdravé recepty Fitness Slaný polentový koláč
Slaný polentový koláč
Recept Slaný polentový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   2.6.2015

Slaný polentový koláč

Pri každom upratovaní špajze som narazila na ten istý sáčok "BIO Polenty", vždy som si povedala, že ju musím vyskúšať. Konečne na ňu prišla rada a som rada. Tento môj improvizovaný koláč bol rýchly a recept vymyslený podľa toho "co dům dal". Dobre som spravila, že som sa nakoniec rozhodla použiť slaný syr, hoci ani s mozzarelou by to nemuselo byť zlé. Nabudúce vyskúšam niektorý zo sladkých receptov. Polentovú kašu pripravíte podľa návodu na sáčku. Tá moja bola jednominútová, takže bola rýchlo uvarená.

Suroviny
cca 200 g (instantna)
polenta
600 ml
vývar
1/2 kocky
bujón
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Formu na pečenie vymastíte maslom a uhladíte na ňu uvarenú kašu.
  2. Na kašu poukladáte sušené rajčiny v stredomorskom olivovom náleve.
  3. Pokvapkáte tým nálevom a pomrvíte balkánsky syr, v množstve podľa chuti.
  4. Kašu som ešte pofŕkala asi 3 lyžicami šľahačkovej smotany, ktorá ale myslím nie je nevyhnutná - použila som ju, lebo sa pýtala z chladničky na domíňanie.
  5. Vo vyhriatej rúre pečiete na 180°C približne pol hodinu do zlatista, ku koncu môžete zvoliť zapekanie zhora.
Skúste aj vy toto v našich končinách netradičné jedlo a nechajte si chutnať!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár