Slaný polentový koláč

Zdieľajte recept

Slaný polentový koláč

By 2. jún 2015

Pri každom upratovaní špajze som narazila na ten istý sáčok "BIO Polenty", vždy som si povedala, že ju musím vyskúšať. Konečne na ňu prišla rada a som rada. Tento môj improvizovaný koláč bol rýchly a recept vymyslený podľa toho "co dům dal". Dobre som spravila, že som sa nakoniec rozhodla použiť slaný syr, hoci ani s mozzarelou by to nemuselo byť zlé. Nabudúce vyskúšam niektorý zo sladkých receptov.

Polentovú kašu pripravíte podľa návodu na sáčku. Tá moja bola jednominútová, takže bola rýchlo uvarená.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Formu na pečenie vymastíte maslom a uhladíte na ňu uvarenú kašu.
  2. Na kašu poukladáte sušené rajčiny v stredomorskom olivovom náleve.
  3. Pokvapkáte tým nálevom a pomrvíte balkánsky syr, v množstve podľa chuti.
  4. Kašu som ešte pofŕkala asi 3 lyžicami šľahačkovej smotany, ktorá ale myslím nie je nevyhnutná - použila som ju, lebo sa pýtala z chladničky na domíňanie.
  5. Vo vyhriatej rúre pečiete na 180°C približne pol hodinu do zlatista, ku koncu môžete zvoliť zapekanie zhora.

Skúste aj vy toto v našich končinách netradičné jedlo a nechajte si chutnať!

Slaný polentový koláč

Blog Na háji je miestom, kde zdieľam svoje nadšenie pre dobré jedlo, fotografiu, nevšednosť všedných okamihov. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Tu niekde za rohom. S láskou a úctou k prírode a jej zákonitostiam. Rada trávim voľný čas fotografovaním, blogovaním, pinterestovaním, starostlivosťou o vlastnú záhradku, hostením našich početných návštev.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>