Šalát z ružičkového kelu

Zdieľajte recept

Šalát z ružičkového kelu

By 22. jún 2015

Hneď v úvode sa vám úprimne priznávam, že recept na tento šalát som pre vás nevymyslela, ale som ho vyňúrala na internete. Konkrétne niekedy neskoro večer pri pinterestovom poflakovaní sa mi padol do oka. Na prvý pohľad ma zaujal. Na druhý, keď som si prebehla igrediencie, som si povedala že pche, to polovicu vecí z toho doma nedržím, to nie je nič pre mňa. Ale niekedy stojí za to zohnať si správne ingrediencie a občas niečo nahradiť, zaexperimentovať. A to je tento prípad. Prehlasujem, že neviem, ako by som ďalej mohla žiť neochutnajúc tento vynikajúci šalát.

Rozpis je pre 2 osoby/do 15 minút máte hotovo.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Chlieb nakrájam na malé kocky.
  2. Maslo a 1 PL medu roztopím v malom kastróle a zaprášim škoricou.
  3. V tejto zmesi obalím/premiešam kocky chleba a dám piecť do rúry vyhriatej na 180 °C, cca 3 -5 minút, do zlatista voňava. Dajte si na to pozor, mne prvý plech vyhorel.
  4. Medzitým si umyjem ružičkový kel, očistím ho - vrchné lístky a hrubú časť dávam preč.
  5. Takto pripravený ho nakrájam na tenké prúžky.
  6. Trochu piplačka, iba trochu.
  7. Pokrájaný kel zalejem marinádou pripravenou zo zvyšku medu, dijonskej horčice, olivového oleja, jablčného octu a čerstvej jablkovej šťavy.
  8. Pridám jablká pokrájané na kocky, rozdrobím nivu.
  9. Podávam s medovo - škoricovými krutónmi, ktoré ešte poprášim škoricou.

Tých, čo majú radi na jazyku pikantno - sladko - kyslé záležitosti, chuť medu, dijonskej a škorice, táto kombinácia strhne a uchváti.

Dobrú chuť!

Šalát z ružičkového kelu

Blog Na háji je miestom, kde zdieľam svoje nadšenie pre dobré jedlo, fotografiu, nevšednosť všedných okamihov. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Tu niekde za rohom. S láskou a úctou k prírode a jej zákonitostiam. Rada trávim voľný čas fotografovaním, blogovaním, pinterestovaním, starostlivosťou o vlastnú záhradku, hostením našich početných návštev.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>