NajRecept.sk Prílohy Šalát s grilovaným lososom a cuketou
Šalát s grilovaným lososom a cuketou
Recept Šalát s grilovaným lososom a cuketou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   12.6.2015

Šalát s grilovaným lososom a cuketou

Po veľmi dlhej odmlke, ktorej dôvodom bola príprava na štátnice (už som Mgr.!), som opäť späť s ďalším receptom na chutný a jednoduchý šalát. Nie je to nič zložité, nie sú tu použité žiadne exotické koreniny či dresingy. Ale aj napriek jeho jednoduchosti je veľmi chutný a sýty. Iba zmiešate uvarené cestoviny (môžu byť aj bezlepkové) s grilovaným lososom, ktorý je dochutený iba morskou soľou a čerstvo namletým čiernym korením, takisto ogrilovanou cuketkou, cherry paradajkami a rímskym šalátom a napokon ho pokvapkáte limetkovou šťavou, čo ho pozdvihne na vyššiu úroveň. Množstvo surovín neuvádzam, pretože pri takýchto šalátoch je to zbytočné, jednoducho si ten správny pomer nakombinujte sami :).

Suroviny
losos
cuketa
rímsky šalát
cestoviny
soľ
mleté čierne korenie
(napr. Sonnentor)
šalátové korenie
limetková šťava
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
  2. Panvicu dobre rozohrejeme, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme lososa (pridáme postupne, tak aby panvica nebola plná, lebo by sa nám začal dusiť), osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany dozlatista.
  3. Takisto ogrilujeme cuketu, ktorú osolíme a okoreníme na panvici.
  4. Ogrilovaného lososa a cuketu zmiešame s uvarenými cestovinami, cherry paradajkami a rímskym šalátom, posypeme šalátovým korením (použila som také, ktoré neobsahuje soľ a obsahuje napr. petržlen, žihľavu či kvet slnečnice) a pokvapkáme limetkovou šťavou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár