NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Paradajková kapusta s fašírkou
Paradajková kapusta s fašírkou
Recept Paradajková kapusta s fašírkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   4.6.2015

Paradajková kapusta s fašírkou

Ďalšie jedlo zo série babičkovských receptov, ktoré vždy chutia, aj keď nie vždy patria k tým zdravším. Aby som ho trošku odľahčil, fašírku som piekol v rúre...

Suroviny

Kapusta:

hlávková kapusta
cibuľa
bravčová masť
paradajkový pretlak
čerstvé mleté korenie
mletá rasca
soľ

Fašírky:

500 g
mleté bravčové mäso
3-4 ks
sucháre
100 ml
mlieko
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
mleté čierne korenie
(mletá)
sladká paprika
Postup receptu
Vytlačiť
Kapusta
  1. Najskôr som nakrájal hlávkovú kapustu.
  2. Na masti som orestoval cibuľu a potom som k nej pridal nakrájanú kapustu.
  3. Dochutil som mletou rascou, čerstvo mletým čiernym korením a soľou.
  4. Asi po desiatich minútach som podlial vodou a dusil som, pokiaľ nebola kapusta príjemne chrumkavá, asi 20 minút.
  5. Na panvici som orestoval paradajkový pretlak. Stratí tak kyslosť a kapustu potom nie je nutné dochucovať cukrom.
  6. Pridal som ho ku kapuste, keď to spolu prevrie, je paradajková kapusta hotová.
Fašírky
  1. Pomlel som si bravčové mäso, cibuľu a cesnak.
  2. Sucháre som namočil do mlieka, pridal som ich k mletému mäsu spolu s vajcom a nakrájanou petržlenovou vňaťou.
  3. Dochutil som soľou, sladkou mletou paprikou a čerstvo mletým čiernym korením, dobre som všetko premiešal a nechal odpočívať v chladničke aspoň hodinku.
  4. Potom som z mäsa vytvaroval rovnako veľké fašírky. Ak si budete ruky namáčať v studenej vode, nebude sa mäso lepiť a bude sa s ním príjemne pracovať.
  5. Fašírky som obalil v strúhanke a na plechu s papierom na pečenie som ich vložil do vyhriatej rúry, asi na 50 minút a 170°C.
Paradajková kapusta je hotová, fašírky sú upečené, ostáva už nakrájať krajce čerstvého chleba a popriať si dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár