NajRecept.sk Dezerty Kysnuté mriežkované koláče s jablkami
Kysnuté mriežkované koláče s jablkami
Recept Kysnuté mriežkované koláče s jablkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   19.6.2015

Kysnuté mriežkované koláče s jablkami

Suroviny
450 g
hladká múka
1/2 kocky
droždie
270 ml
mlieko
0,5 dcl
olej
1 ks
vajce
40 g
cukor
štipka soli
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Droždie roztopíme v mlieku a pridáme ostatné suroviny.
  2. Vymiešame cesto a necháme vykysnúť.
  3. Z cesta zoberieme kúsok a vyvaľkáme kruh, ktorý rozkrojíme na štyri diely.
  4. Každý diel nakrojíme po okrajoch tromi rezmi ako vidíme na obrázku.
  5. Naplníme jablkami nakrájanými na kocky, posypeme škoricou, príp. cukrom a plnku zabalíme preložením okrajov.
  6. Dáme na plech, potreme olejom a necháme ešte kysnúť asi 15 min.
  7. Upečieme a posypeme práškovým cukrom.
Z tohto cesta som upiekla aj makovník a buchty plnené nutellou či lekvárom. Nezabudnite, dôležité pri pečení buchiet je potrieť ich pred pečením z každej strany dostatočne olejom a nechať ich na plechu ešte aspoň 20 minút kysnúť. Predídete tak vytečeniu plnky a budú nadýchanejšie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár