NajRecept.sk Mäso Kuracie stehná pečené podávané s cibuľovou marmeládou a rösti
Kuracie stehná pečené podávané s cibuľovou marmeládou a rösti
Recept Kuracie stehná pečené podávané s cibuľovou marmeládou a rösti
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   15.6.2015

Kuracie stehná pečené podávané s cibuľovou marmeládou a rösti

Suroviny
2 väčšie
kuracie stehná
3 dcl
čierne pivo
2 PL
dijonská horčica
1 PL
med
3 strúčiky
cesnak
2 PL
olivový olej
soľ
podľa Dity P.
cibuľová marmeláda

Na rösti:

4 - 6 ks (stredne veľké, uvarené v šupke)
zemiaky
soľ
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Umyté kuracie stehná vymasírujem s olejom a soľou, potriem dijonskou horčicou.
  2. Naložím ich do zmesi medu, piva a na drobno nasekaného cesnaku.
  3. Nechám odležať do druhého dňa v uzavretej nádobe v chladničke.
  4. Hodinu pred pečením stehná vyberiem z chladu na kuchynskú linku, preložím ich do pekáča.
  5. Pečiem ich v rúre vyhriatej na 200°C prvých 20 minút, neskôr teplotu znížim na 170°C a dopečiem ďalších 30 - 40 minút. Stehná je žiadúce upiecť do chrumkava.
  6. Po upečení nechám kuracie stehná odpočívať v pekáči ďalších 10 minút, aby reabsorbovali šťavu.
  7. Zemiaky uvarené vopred v šupke v osolenej vode očistím, postrúham na hrubom strúhadle, podľa potreby dosolím.
  8. V ruke tvarujem pampúšiky, ktoré opekám v rozpálenom oleji do zlatista. Pozor, obracajte ich až keď sa vytvorí kôrka, inak sa rozpadajú. Alebo ich upečťe v rúre.
  9. Podávam s cibuľovou marmeládou.
Marmeláda sa mi nezdala fotogenická, naviac v čase fotenia sa dokončovala vo veľkom hrnci. Pôvodne som myslela, že ju vynechám. Spolu to však fungovalo a chutilo viac ako dokonale. Lahodné kura s vypečenou kôrkou, truskavé rösti a sladkokyslá cibuľová dobrota voňajúca po tymiáne - táto kombinácia stojí za vyskúšanie. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár