Jahodová žemlovka

Zdieľajte recept

Jahodová žemlovka

By 21. jún 2015

Táto žemlovka je výnimočná tým, že je na vrchu posypaná vlašskými orechami, ktoré jej dodali neuveriteľnú chuť! Odporúčam :)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Sklenenú misu vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.
  2. Do misky si dáme mlieko a vajíčko, cukor - vyšľaháme.
  3. Toastové chleby máčame v mlieku (aby sa dobre napili), ukladáme vedľa seba.
  4. Na prvú vrstvu pridáme nastrúhané jablká zmiešané so škoricovým cukrom (ak sú kyslé, pridáme ešte cukor) a po plátku masla pre chuť a vôňu.
  5. Poukladáme ďalšiu vrstvu chleba.
  6. Na ňu pridáme jahody.
  7. Pridáme poslednú vrstvu chleba, zvyšok mlieka vylejeme na vrch a pridáme maslo.
  8. Posypeme nasekanými orechami.
  9. Dáme piecť na 160-170 ° cca pol hodinu - sledujeme.

Dobrú chuť :)

Jahodová žemlovka
Jahodová žemlovka 1

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>