Fotorecept| Pečené morčacie stehno

Zdieľajte recept

Fotorecept| Pečené morčacie stehno

By 4. jún 2015

Morčacie mäso je jedno z mojich najobľúbenejších, najmä stehno. Jeden recept na jeho prípravu som už s vami zdieľala. Bolo to pomaličky pečené mäsko v chutnej sladkej marináde. Tento recept je za hodinku pripravené. Originál receptu je od Lidlovcov.

 

Postup prípravy

  1. Deň vopred, ako som chcela morku piecť, som ju riadne umyla, vysušila a posypala som ju morskou soľou a postrúhanou kôrou (piekla som ho aj s kuracím mäsom). Pečené morčacie stehno1
  2. Na druhý deň som pripravila omáčkou, v ktorej sa mäso bude piecť. Na panvičke som asi dve minútky ohriala obe korenia a rascu.Pečené morčacie stehno2
  3. Takto ohriaty základ omáčky som presypala do mažiara a rozdrvila, ako to šlo.Pečené morčacie stehno3
  4. Pridala som cesnak, med a mletú papriku a všetko som riadne premiešala, nakoniec som pridala citrónovú šťavu.Pečené morčacie stehno4
    Pečené morčacie stehno5
  5. Mäso som umyla, osušila a potrela marinádou.Pečené morčacie stehno6
  6. Pri 200 stupňoch som prvých 20 minút nechala piecť samotné morčacie stehno.
  7. Po 20 minútach som pridala kura a rúru som stiahla na 190 stupňov.
  8. Po cca 40 minútach pečenia som na každé mäso dala kúsok masla a nechala som stehná piecť ešte 20 minút.

Ako prílohu som zvolila zeleninový šalát a čerstvý čierny chlieb.

Pečené morčacie stehno

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>