Fotorecept| Marhuľový džem

Zdieľajte recept

Fotorecept| Marhuľový džem

By 18. jún 2015

Jednoduchá príprava a domáci je najlepší. Rozpis surovín si každý môže upraviť podľa seba a svojej chuti (my máme radšej redší džem, s kúskami ovocia, takže nie je hustý, ale je výborný na pečivo a do palaciniek). Lekvár je výborný na čerstvo upečenú domácu vianočku.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Marhule umyjeme a vykôstkujeme.Marhuľový džem 3
  2. Pokrájame. Ja som ešte trocha rozmixovala ponorným mixérom.Marhuľový džem 4
  3. V hrnci so širším dnom rozmixované marhule povaríme približne 6-7 minút a pridáme cukor.Marhuľový džem 5
  4. Z citrónov vyžmýkame šťavu a vlejeme.Marhuľový džem 6
  5. Povaríme ďalších 5 min, alebo aj dlhšie (ja som varila 10 minút)
  6. Lekvár nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.Marhuľový džem 7

Všetkým prajem ,,Krásne Dni!" :)

Marhuľový džem 8
Marhuľový džem

Na mojom blogu nájdete s láskou napečené dobroty a recepty pre každého. Všetky recepty sú vlastnoručne vyskúšané a odfotené. Moje výtvory nie sú umelecké diela, ale mojich blízkych potešia a hlavne oslávencov a preto na rodinné oslavy, vždy rada niečo upečiem. Budem rada, ak sa aj Vám moje recepty zapáčia a napíšete mi aj svoje skúsenosti s receptami.


Môj blog: www.ywettrecepty.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>