NajRecept.sk Torty Fotorecept| Karamelový krém a jahodová torta
Fotorecept| Karamelový krém a jahodová torta
Fotorecept| Karamelový krém a jahodová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Martina Schmidtova    ·   10.6.2015

Fotorecept| Karamelový krém a jahodová torta

Včera som sa pustila do karamelu a do karamelového krému :). Po pár neúspešných pokusoch sa mi karamel naozaj podaril, a aj krém je skvelý. Vždy som si myslela, že spraviť karamel nie je nič zložité a dokážem to aj ja. No opak bol pravdou. I keď dnes mi to nepríde nijak obtiažne, nejakú skúsenosť a prax to chce. Ale hlavne opatrnosť. Už som tu spomínaný krém robila, resp. karamel ale tentokrát som ho dotiahla k niečomu božskému. Chuťovo neprekonatelnému.

Suroviny
300 g
kryštálový cukor
130 g
maslo
200 ml
sladká smotana
4 PL
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do rajnice s hrubším dnom (ideálne aj dlhšou rúčkou), vsypte cukor a pokropte vodou.
  2. Nechajte pomaly rozpúšťať cukor a priebežne miešajte.
  3. Keď je cukor úplne rozpustený a v rajnici už je len tekutá hmota, dajte rajnicu dole zo šporáka.
  4. Pridajte maslo a chvíľu miešajte.
  5. Potom veľmi OPATRNE vlejte smotanu. Zmes vám začne bublotať a prskať, neľakajte sa. Miešajte a vráťte na sporák, na slabom ohni naspäť zohrievajte.
  6. Pri pridaní smotany sa vám vytvoria hrudky, neľakajte sa, postupným zahrievaním a miešaním sa zmes pekne spojí a vznikne hustá krémová omáčka. Celé to trvá niekoľko minút, a preto miešajte a miešajte.
  7. Keď ste s konzistenciou spokojní, dajte ju do pohára a po úplnom vychladnutí odložte do ladničky (v uzavretom pohári vydrží pár dní) alebo spotrebujte.
Ja som časť omáčky spotrebovala na jahodovú tortu. Korpus bol klasický - piškótový a maslový krém s jahodami. Našťastie som sa tentokrát ani nepopálila, len objedla, čo je príjemnejšie. Pekný deň a pekné varenie, pečenie želám :) xoxo tina  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár