NajRecept.sk Dezerty Fotorecept| Jahodová nepečená torta
Fotorecept| Jahodová nepečená torta
Fotorecept| Jahodová nepečená torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   8.6.2015

Fotorecept| Jahodová nepečená torta

Túto tortu alebo nepečený dezert, ak chcete, som robila minulý týždeň, keď sme šli na návštevu. Prepožičala som si aj záhradu, kde som narýchlo urobila pár krásnych sviežich zelených fotiek a potom sme už len jedli a oddychovali vonku na terase.

Suroviny
1 ks
smotana na šľahanie
1 ks
kyslá smotana
(v tomto prípade používam nízkotučný bez hrudiek)
tvaroh
dlhé piškóty
2 PL
cukor
1 ČL
vanilková aróma
250 g
jahody
forma na tiramisu alebo lasagne
potravinová fólia
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ako prvé som si pripravila jahody. Jahody som očistila a odkrojila zelené stopky.
  2. Pokrájala som ich na menšie kúsky a tyčovým mixérom som urobila pyré.
  3. Sladkú smotanu som ručným šľahačom vyšľahala takmer dotuha.
  4. Prišľahala som kyslú smotanu, cukor a tvaroh.
  5. Do tohto smotanového krému som rukou primiešala jahodové pyré.
  6. Formu na lasagne som vystlala potravinárskou fóliou tak, aby zo všetkých strán prečnievala. Robila som to preto, lebo som chcela tento dezert pri podávaní vyklopiť z formy.
  7. Na dno takto vystlanej formy som dala piškóty, vyliala na ne krém a znovu ich zakryla piškótami.
  8. Takto pripravený dezert som nechala cez noc oddychovať v chladničke.
  9. Na druhý deň sme ho vyklopili, dali dole fóliu, pokrájali na kúsky a doplnili jahodami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár