Fotorecept| Fašírka v slaninke

Zdieľajte recept

Fotorecept| Fašírka v slaninke

By 12. jún 2015

Nedelný obed je u nás skoro posvätný. Vie to každý, kto u nás už nejaký absolvoval. Polievka väčšinou vývar - kurací alebo hovädzí a nejalé fajné mäsko, pečené, varené, vyprážané a pod. A na záver niečo sladké. Milujeme nedeľné obedy ich prípravu a tiež plánovanie je doležité. Hlavne ak čakáme aj nejakých hostí.

Poslednú nedeľu som kúpila pekný kus krkovičky aj s kosťou. A tak bolo rozhodnuté, že sa bude piecť fašírka. Tú máme naozaj veľmi radi na rôzne spôsoby - na taliansky, s varenou zeleninou, s medovou glazúrou, malé fašírky pečené na panvici, alebo jedna veľká fašírka. Tentokrát som vymyslela novinku - obalovanú fašírku v slaninke. Do stredu som dala surovú zeleninu na spôsob sushi, aj rolovanie bolo na tento sposob :) Asi to nie je nič prevratné, ale mňa to bavilo a vo finále to vypadalo naozaj pekne a chutilo tiež výborne. Určite to pripravím aj pre nejakú návštevu alebo na nejaký výlet, párty, alebo aj grilovačku.

Mletie mäsa som nikdy nemala rada. Ručný mlynček a to umývanie celého zariadenia my túto činnosť dosť znepríjemnili. Ale keď som dostala mixér, pricestoval ku mne aj mlynček na mäso. A od tej doby je to hračka. A dokonca som mletie mäsa zobrala na milosť :).

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Mäso si pred mletím nakrájam (v tomto prípade som aj vykostila ) a tak meliem.Fašírka2
  2. Čistenie si uľahčím tak, že na záver dám pomlieť suchšiu žemľu, tá vytlačí zbytky mäsa. Nechávam ju potom v mäse, nedávam vždy namáčané žemle a tak to trocha supluje.Fašírka3
  3. Keď máme mäso pripravené pustíme sa do fašírky. Mäso si ochuťte, pridajte všetky ingrediencie ( okrem slaninky ) a dobre premiešajte. Ja miešam vždy rukami.Fašírka1
    Fašírka4
    Fašírka5
    Fašírka6
  4. Na balenie si nachystajte takúto podložku, používa sa na balenie sushi.
  5. Na ňu poukladajte plátky slaniny tak, aby sa kus prekrývali.Fašírka7
  6. Na slaninu dajte kus z mäsovej zmesy ( ja som vytvorila tri rolky a dve cukety som ešte naplnila) v strede spravte priehlbinu a do nej dajte kus zeleniny.Fašírka8
    Fašírka9
  7. Potom pomocou podložky rolujte.Fašírka10
    Fašírka11
  8. Pripravené rolky si potrieme pripravenou omáčkou.Fašírka12
    Fašírka13
  9. Pečte v rúre pri teplote 200°C asi hodinku a pol.Fašírka14
    Fašírka15
  10. Ako prílohu som zvolila varené nové zemiaky s petržlenovou vňaťou.Fašírka

Potom už len krájame a podávame a hodujeme. Nesmie chýbať niečo kyslé, napríklad domáca čalamáda. Mäsko sa pieklo a pieklo a nepripieklo, a pekáč sa čistil úplne bez problémov, ľahko a rýchlo.

Príjemné varenie a pečenie.

 

V súčastnosti žijem v Prahe s manželom, a troma deťmi. Rodina, domácnosť, varenie a pečenie je moja láska a hobby. Rada tvorím, vymýšlam a inštalujem rozne kompozície z jedla a kvetov. Inšpiráciu beriem z prírody ale aj od mnohý inšpiratívnych ľudí, z kníh a života všeobecne ... Dúfam že aj ja vás inšpirujem a nájdete tu, alebo na mojom blogu niečo pozitívne a inšpiratívne.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>