NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Fotorecept| Fašírka v slaninke
Fotorecept| Fašírka v slaninke
Fotorecept| Fašírka v slaninke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Martina Schmidtova    ·   12.6.2015

Fotorecept| Fašírka v slaninke

Nedelný obed je u nás skoro posvätný. Vie to každý, kto u nás už nejaký absolvoval. Polievka väčšinou vývar - kurací alebo hovädzí a nejalé fajné mäsko, pečené, varené, vyprážané a pod. A na záver niečo sladké. Milujeme nedeľné obedy ich prípravu a tiež plánovanie je doležité. Hlavne ak čakáme aj nejakých hostí. Poslednú nedeľu som kúpila pekný kus krkovičky aj s kosťou. A tak bolo rozhodnuté, že sa bude piecť fašírka. Tú máme naozaj veľmi radi na rôzne spôsoby - na taliansky, s varenou zeleninou, s medovou glazúrou, malé fašírky pečené na panvici, alebo jedna veľká fašírka. Tentokrát som vymyslela novinku - obalovanú fašírku v slaninke. Do stredu som dala surovú zeleninu na spôsob sushi, aj rolovanie bolo na tento sposob :) Asi to nie je nič prevratné, ale mňa to bavilo a vo finále to vypadalo naozaj pekne a chutilo tiež výborne. Určite to pripravím aj pre nejakú návštevu alebo na nejaký výlet, párty, alebo aj grilovačku. Mletie mäsa som nikdy nemala rada. Ručný mlynček a to umývanie celého zariadenia my túto činnosť dosť znepríjemnili. Ale keď som dostala mixér, pricestoval ku mne aj mlynček na mäso. A od tej doby je to hračka. A dokonca som mletie mäsa zobrala na milosť :).

Suroviny
500 g
krkovička
30 g (nakrájaná na plátky)
slanina
2 ks
jarná cibuľka
4 strúčiky (pretlačený)
cesnak
soľ
korenie
červená paprika
1 ks
vajce
hrsť
strúhanka
(nakrájaná na prúžky - na naplnenie fašírky)
mrkva
2 ks (nakrájané na prúžky - na naplnenie fašírky)
jarná cibuľka

Omáčka:

olej
wolchestrová omáčka
sójová omáčka Tamari
med
soľ
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso si pred mletím nakrájam (v tomto prípade som aj vykostila ) a tak meliem.
  2. Čistenie si uľahčím tak, že na záver dám pomlieť suchšiu žemľu, tá vytlačí zbytky mäsa. Nechávam ju potom v mäse, nedávam vždy namáčané žemle a tak to trocha supluje.
  3. Keď máme mäso pripravené pustíme sa do fašírky. Mäso si ochuťte, pridajte všetky ingrediencie ( okrem slaninky ) a dobre premiešajte. Ja miešam vždy rukami.
  4. Na balenie si nachystajte takúto podložku, používa sa na balenie sushi.
  5. Na ňu poukladajte plátky slaniny tak, aby sa kus prekrývali.
  6. Na slaninu dajte kus z mäsovej zmesy ( ja som vytvorila tri rolky a dve cukety som ešte naplnila) v strede spravte priehlbinu a do nej dajte kus zeleniny.
  7. Potom pomocou podložky rolujte.
  8. Pripravené rolky si potrieme pripravenou omáčkou.
  9. Pečte v rúre pri teplote 200°C asi hodinku a pol.
  10. Ako prílohu som zvolila varené nové zemiaky s petržlenovou vňaťou.
Potom už len krájame a podávame a hodujeme. Nesmie chýbať niečo kyslé, napríklad domáca čalamáda. Mäsko sa pieklo a pieklo a nepripieklo, a pekáč sa čistil úplne bez problémov, ľahko a rýchlo. Príjemné varenie a pečenie.  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár