NajRecept.sk Prílohy Fotorecept | Cuketové placky
Fotorecept | Cuketové placky
Fotorecept | Cuketové placky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Martina Schmidtova    ·   30.6.2015

Fotorecept | Cuketové placky

Asi to všetci poznáte, všetko si krásne naplánujete, pripravíte a zorganizuje a nakoniec je všetko inak. Plány sú v háji. A neostáva iné, ako rýchlo zaimprovizovať, prehodnotiť a jednoducho sa s tým v kľude vyrovnať. Ten kľud je veľmi dôležitý. Lebo keď už sa niečo pokazí, tak je to pokazené a nemá cenu s tým bojovať, nadávať. Ja som si pekne naplánovala víkend, trhy, potom Apetit piknik - nové inšpirácie, kopa jedla, dobrá nálada a nakoniec nič nebolo. Stihla som síce ranný trh, čo mi isto pomohlo sa so situáciou vyrovnať lepšie ale predsa len.. Jednoducho keď máte choré dieťa nikam sa nejde. Ale všetko zlé je na niečo dobré, takže môžete variť a vypekať a stráviť deň v kuchyni, popri tom ešte stihnete prať a zabávať malého pacienta :). Samozrejme za pomoci manžela ( a to myslím vážne). Potom čo som sa zmierila s tým, že na piknik nejdeme a nikto nám nenavarí, som sa musela pustila do varenia. A rozhodnutie padlo na cuketu. Milujem v lete túto zeleninu, na všetky možné spôsoby. Ale asi najviac ako placky. S novými zemiakmi je to lahoda. A ochutené kyslou smotanou - delikatesa :).

Suroviny
2 ks (stredne veľké, umyté)
cuketa
6 PL (ale skôr podľa potreby)
kukuričná múka
3 ks
vajce
soľ
4 strúčiky
cesnak
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cuketu som nastrúhala vo foodprocessore. Možem povedať, že v tomto veľkom je to rýchlo :) Nastaviť si viete aj hrúbku strúhania. Strúhala som na väčšie prúžky, rada cítim cuketu pod zubami. Ale ak máte malé deti, ktoré nemusia zelené, tak ju ošúpajte a nastrúhajte na jemno - v plackách nebude vidieť a detičky si pochutnajú.
  2. Presuňte nastrúhanú cuketu do misy, pridajte soľ. Cuketa pustí štavu a aj preto je ťažké predpovedať, koľko presne múky budete potrebovať, riaďte sa skôr intuíciou.
  3. Potom pridajte ostané ingrediencie ako soľ, korenie, pretlačený cesnak.
  4. Pečte na tuku (ja mám rada olivový olej, alebo ramu coolinese ) do zlatista.
  5. Dajte na papierovú servítku odkvapkať.
Ako prílohu sme mali už spomínané nové zemiaky. Najlepšie sú nakrájané na mesiačiky, uvarené v šupke a potom sa do nich pridá maslo. Ja dávam veľa masla. Ako čerešnička na torte bola rýchla "majonéza" (a zdravá), kyslá smotana (jeden kelímok), s jedným nastrúhaným strúčikom cesnaku a s troma lyžičkami citrónovej šťavy. Prajem dobrú chuť :)   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár