Feniklový šalát

Zdieľajte recept

Feniklový šalát

By 26. jún 2015

Všimla som si, že šaláty vo všeobecnosti, napriek tomu, že ľudia tvrdia, akí chcú byť zdraví, proste nejedia. Verejne sa priznávam, že tak isto patrím k tejto skupine ľudí. Proste mi to nejde akosi na chuť. Keď som ale narazila na video od úžasnej Elly, ktorej práve vychádza aj na Slovensku kuchárka, povedala som si, že idem do toho. Lákalo ma to aj z toho dôvodu, že som chcela vyskúšať pripraviť doma quinou a nenápadne ju zaradiť do nášho domáceho jedálnička.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Začala som s fazuľou. Deň pred prípravou šalátu som ju namočila do vody, na druhý deň som ju uvarila domäkka a nechala vychladnúť.
  2. Quinou som uvarila v 2,5 násobnom množstve osolenej vody (varila som ju 15 minút) a tiež som ju nechala vychladnúť.
  3. 3 hodiny pred podávaním šalátu som očistila a pokrájala fenikel, postriekala šťavou z limetky, osolila a okorenila a nechala ho takto oddychovať v chladničke. Vďaka tomuto procesu jemne zmäkne a stratí svoju výraznú horkú chuť.
  4. Po 3 hodinách som k takto predpripravenému feniklu pridala pokrájanú papriku, uhorku, quinou a fazuľu, pridala som trochu soli, korenia, olivového oleja a všetko som riadne premiešala.

Feniklový šalát2
Feniklový šalát

Šalát som podávala ako prílohu k mäsovým špízom. Naozaj vrelo odporúčam.

Feniklový šalát3

 

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>