NajRecept.sk Šaláty Zeleninové šaláty Feniklový šalát
Feniklový šalát
Recept Feniklový šalát
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   26.6.2015

Feniklový šalát

Všimla som si, že šaláty vo všeobecnosti, napriek tomu, že ľudia tvrdia, akí chcú byť zdraví, proste nejedia. Verejne sa priznávam, že tak isto patrím k tejto skupine ľudí. Proste mi to nejde akosi na chuť. Keď som ale narazila na video od úžasnej Elly, ktorej práve vychádza aj na Slovensku kuchárka, povedala som si, že idem do toho. Lákalo ma to aj z toho dôvodu, že som chcela vyskúšať pripraviť doma quinou a nenápadne ju zaradiť do nášho domáceho jedálnička.

Suroviny
hrsť
biela fazuľa
80 g (červená, uvarená a vychladená)
quinoa
300 g
fanikel
2 ks (nakladačky)
uhorky
1 ks
červená paprika
1 ks
limetka
soľ
korenie
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začala som s fazuľou. Deň pred prípravou šalátu som ju namočila do vody, na druhý deň som ju uvarila domäkka a nechala vychladnúť.
  2. Quinou som uvarila v 2,5 násobnom množstve osolenej vody (varila som ju 15 minút) a tiež som ju nechala vychladnúť.
  3. 3 hodiny pred podávaním šalátu som očistila a pokrájala fenikel, postriekala šťavou z limetky, osolila a okorenila a nechala ho takto oddychovať v chladničke. Vďaka tomuto procesu jemne zmäkne a stratí svoju výraznú horkú chuť.
  4. Po 3 hodinách som k takto predpripravenému feniklu pridala pokrájanú papriku, uhorku, quinou a fazuľu, pridala som trochu soli, korenia, olivového oleja a všetko som riadne premiešala.
Šalát som podávala ako prílohu k mäsovým špízom. Naozaj vrelo odporúčam.  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár