Baklažánovo-feniklové ragú s cesnakovými polentovými hranolkami

Zdieľajte recept

Baklažánovo-feniklové ragú s cesnakovými polentovými hranolkami

By 15. jún 2015

Už začínajú povestné letné horúčavy, a preto je potrebné náš jedálniček trochu odľahčiť. Nemusíme nutne jesť šaláty, stačí ak si pripravíme ľahké bezmäsité jedlo. Baklažánovo-feniklové ragú môžete podávať ako hlavný chod, ale napríklad aj pre zarytých mäsožravcov, ako skvelú prílohu ku grilovanému mäsku. Skvelo ho dopĺňajú polentové hranolky s cesnakom.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Polentu vsypeme za stáleho miešania do vriacej osolenej vody a varíme až do zhustnutia (cca 3 minúty, za stáleho miešania, pozor - prská).
  2. Odstavíme, osolíme podľa potreby, okoreníme a pridáme prelisovaný cesnak.
  3. Vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme úplne vychlanúť, nakrájame na 1 cm široké pásiky a opečieme ich na olivovom olejo do zlatista.
  4. Baklažán prekrojíme po dĺžke na polovicu, nakrájame na plátky, osolíme a necháme ,,vypotiť", opláchneme.
  5. Na pancivu dáme asi 2 PL olivového oleja, rozpálime a baklažán po dávkach postupne opečieme z oboch strán (dosť nasáva olej, takže v prípade, že už všetok vpil, môžeme ešte pridať).
  6. Baklažán vyberieme.
  7. Cibuľu prekrojíma na polovicu a nakrájame na plátky.
  8. Dáme na panvicu, krátko restujeme a následne pridáme na plátky nakrájaný fenikel.
  9. Opekáme asi 1-2 minúty.
  10. Pridáme baklažán, osolíme, okoreníme.
  11. Pridáme paradajky a restujeme až do zhustutia.
  12. Pridáme prelisovaný cesnak, odstavíme a posypeme čerstvým oreganom.
  13. Podávame s polentovými hranolkami ako  hlavné jedlo alebo ako zeleninovú prílohu ku grilovanému mäsu.

Baklažánovo-feniklové ragú s cesnakovými polentovými hranolkami1
Baklažánovo-feniklové ragú s cesnakovými polentovými hranolkami

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>