Amarantovo-ryžové žemličky (bezlepkové)

Zdieľajte recept

Amarantovo-ryžové žemličky (bezlepkové)

By 21. jún 2015

Včera sme ochutnali bezlepkový chlieb od Schär, ktorý nám prišiel v uvítacom balíčku. No úprimne - je to des. Za tie peniaze čo zaň pýtajú žiadna sláva, bez chuti, v ústach sa čudne rozpúšťa a vy iba na prázdno prežúvate. Myslela som, že na tieto bezlepkové žemličky, ktoré som piekla už dávnejšie nedám recept, lebo na druhý - tretí deň boli tvrdé. No keďže ich hriankovač (prípadne rúra) dokáže vzkriesiť tak som sa rozhodla, že predsa len pridám recept.
Tieto žemličky sú pripravené bez použitia kupovanej bezlepkovej zmesi.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Všetky suroviny spolu zmiešame (nahprv suché, potom pridáme vodu) a vypravujeme vareškou hladké cesto (ak je potrebné pridáme trochu vody).
  2. Cesto prikryjeme a necháme 1 až 1 a pol hodiny kysnúť.
  3. Po vykysnutí navlhčenými rukami vytvarujeme žemličky, dáme na plech vyložený papierom a necháme kysnúť ešte cca 45 minút.
  4. Rúru si vopred vyhrejeme na 200 stupňov (aj s plechom na spodku), žemličky po vykysnutí narežeme a vložíme do vyhriatej rúry, na spodný plech nalejeme pohár studene vody a pečieme cca 30 minút.
  5. Necháme vychladnúť na mriežke.

Amarantovo-ryžové žemličky (bezlepkové)

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>