NajRecept.sk Pečivo Amarantovo-ryžové žemličky (bezlepkové)
Amarantovo-ryžové žemličky (bezlepkové)
Recept Amarantovo-ryžové žemličky (bezlepkové)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   21.6.2015

Amarantovo-ryžové žemličky (bezlepkové)

Včera sme ochutnali bezlepkový chlieb od Schär, ktorý nám prišiel v uvítacom balíčku. No úprimne - je to des. Za tie peniaze čo zaň pýtajú žiadna sláva, bez chuti, v ústach sa čudne rozpúšťa a vy iba na prázdno prežúvate. Myslela som, že na tieto bezlepkové žemličky, ktoré som piekla už dávnejšie nedám recept, lebo na druhý - tretí deň boli tvrdé. No keďže ich hriankovač (prípadne rúra) dokáže vzkriesiť tak som sa rozhodla, že predsa len pridám recept. Tieto žemličky sú pripravené bez použitia kupovanej bezlepkovej zmesi.

Suroviny
240 g
amarantová múka
80 g
ryžová celozrnná múka
200 g
zemiakový škrob
2 ČL
psyllia
14 g (sušené)
droždie
štipka cukru
1 ČL
soľ
360 g
vlažná voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny spolu zmiešame (nahprv suché, potom pridáme vodu) a vypravujeme vareškou hladké cesto (ak je potrebné pridáme trochu vody).
  2. Cesto prikryjeme a necháme 1 až 1 a pol hodiny kysnúť.
  3. Po vykysnutí navlhčenými rukami vytvarujeme žemličky, dáme na plech vyložený papierom a necháme kysnúť ešte cca 45 minút.
  4. Rúru si vopred vyhrejeme na 200 stupňov (aj s plechom na spodku), žemličky po vykysnutí narežeme a vložíme do vyhriatej rúry, na spodný plech nalejeme pohár studene vody a pečieme cca 30 minút.
  5. Necháme vychladnúť na mriežke.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár