NajRecept.sk Tipy a triky Zapoj sa aj ty do Food Revolution Day s Jamie Oliverom
Zapoj sa aj ty do Food Revolution Day s Jamie Oliverom
Recept Zapoj sa aj ty do Food Revolution Day s Jamie Oliverom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   11.5.2015

Zapoj sa aj ty do Food Revolution Day s Jamie Oliverom

Zapoj sa aj ty do Food Revolution Day s Jamie Oliverom

V dnešnom období kedy celoročne dostaneme kúpiť ovocie a zeleninu v supermarketoch, stravujeme sa nezdravými polotovarmi je ojedinelým javom pripravovať si jedlo doma s použitím lokálnych surovín. Samozrejme, každý občas využijeme kúpu rýchlo dostupných surovín. Mali by sme sa však snažiť rozoznávať a zisťovať odkiaľ napríklad paradajky, ktoré sú pekne uložené na pultoch pochádzajú.

Existuje totiž mnoho lokálnych dodávateľov, ktorí svoje produkty predávajú na trhoch cez víkend i cez týždeň. Ich paradajky neprekonali tisíce kilometrov, zato sú vypestované s poctivou prácou a vloženou energiou. Tú by sme mali vedieť oceniť aj my. Predsa len tie paradajky voňajú, chutia a vyzerajú akosi inak, lepšie.

Zapojte sa preto aj vy do medzinárodného projektu Jemieho Olivera - Food Revolution Day.

Food Revolution Day je výzva pre školy, škôlky, organizácie, firmy, komunity či jednotlivcov, aby v tento deň (a nielen tento) venovali svoj čas a pozornosť tomu, čo budú konzumovať, aby zdieľali svoje skúsenosti s ostatnými, podelili sa o zážitky, recepty, či posunuli ďalej svoje know-how ako zdravšie a zodpovednejšie pristupovať k stravovaniu.

Medzinárodne sa jedná o štvrtý ročník, na Slovensku ho organizuje O.Z Jem iné už tretíkrát pod záštitou Jamieho Olivera.

https://vimeo.com/125790102

AKO TO PREBIEHA?

1. deň: 15. mája 2015 KDE? Doma, V práci, V škole, všade! :) AKO NA TO?

Ak ste žiak, prineste si do školy zdravšiu desiatu, alebo len suroviny a pripravte si ju spoločne so spolužiakmi.

Ak ste učiteľ, pripravte pre deti prednášku o jedle či zaujímavú hru rozpoznávania ovocia či zeleniny.

Ak ste zamestnanec, pripravte v tento deň obed svojim kolegom, alebo sa spoločne vyberte na piknik a zdieľajte potraviny či doma pripravené jedlo.

A ak ste reštaurácia, zaraďte v tento deň do ponuky aj zdravšiu alternatívu jedál, využite lokálne zdroje potravín a zdieľajte recepty so svojimi zákazníkmi.

2. deň: 16. mája 2015 KDE: Stará tržnica Sprievodným programom Food Revolution Day bude farmársky potravinový trh spojený s rôznymi aktivitami pre deti aj dospelých, ktorý sa bude konať v sobotu v Starej Tržnici aj na iných miestach po celom Slovensku. Hlavnou témou bude celodenný diskusný panel na tému školské stravovanie. Záštitu nad tohtoročným Food Revolution Day Slovakia prevzala MUDr. Iveta Plšeková, námestníčka primátora Hlavného mesto Bratislava.

Každý ročník má svoj celosvetový Food Revolution Day Recept. Pre rok 2015  je to Napchatý sendvič

Podrobný FotoRecept stiahnete tu:

      Chcete sa dozvedieť ešte viac? Informácie nájdete v PDF odkaze:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár