Tip na nedeľný obed| Toskánska fazuľa s bravčovým mäsom na fenikli & Citrónový koláč

Zdieľajte recept

Tip na nedeľný obed| Toskánska fazuľa s bravčovým mäsom na fenikli & Citrónový koláč

Na blížiaci sa deň oddychu sme pre vás pripravili kombináciu zaujímavých a výrazných chutí. Ako prvá vás zahreje Toskánska fazuľová polievka so zeleninou a pretlakom. V hlavnom chode nájdete kúsky fenikla a ako dezert vás osvieži citrónový koláč. Dobrú chuť :)

Polievka: Toskánska fazuľová polievka

Fotorecept | Toskánska fazuľová polievkaIngrediencie

  • olivový olej – 2 PL
  • červená cibuľa – 1 ks (nakrájaná nadrobno)
  • cesnak – 1 strúčik (nasekaný najemno)
  • mrkva – 1 ks (nakrájaná nadrobno)
  • zelerové stonky – 2 ks (nakrájané nadrobno)
  • krájané paradajky – 400 g konzerva
  • paradajkový pretlak – 1 PL
  • zeleninový vývar – 600 ml
  • fazuľa – 2 x 400 g konzerva ( ja som použila barlotti a cannellini)
  • cestoviny – 75 g (malé cestoviny)
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy nájdete tu: Toskánska fazuľová polievka

Hlavné jedlo: Bravčové mäso na fenikli

Bravčové mäso na fenikliJednoduchý recept na prípravu. Je voňavý a plný zeleniny.

Ingrediencie

  • bravčové pliecko – 1/2-3/4 kg (nakrájané na kocky)
  • fenikel – 1 ks
  • mladá cibuľka – 1 ks
  • pór – 1 ks
  • cibuľa – 1 ks
  • cherry paradajky
  • citrónová kôra – z 1 citróna
  • biele víno – 1,5 dl
  • šľahačková smotana – 1 ks
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy nájdete tu: Bravčové mäso na fenikli

Dezert: Citrónový koláč s polentou

Citrónový koláč s polentouIngrediencie

  • maslo – 200 g (nesolené, izbovej teploty)
  • krupicový cukor – 200 g
  • mandlová múka – 200 g
  • polenta – 100 g
  • prášok do pečiva – 1 1/2 ČL
  • vajce – 3 ks (veľkosť L)
  • citrónová kôra – z 2 citrónov

Na sirup:

  • citrónová šťava – z 2 citrónov
  • práškový cukor – 125 g

Postup prípravy nájdete tu: Citrónový koláč s polentou

 

Ďalšie tipy na nedeľný obed nájdete TU

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>