Teplý jarný šalát s amarantom

Zdieľajte recept

Teplý jarný šalát s amarantom

By 18. máj 2015

Amarant, alebo láskavec, je bezlepková plodina považovaná za obilninu. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, ktoré úspešne bojujú so zlým cholesterolom, minerálne látky ako vápnik, horčík, meď či zinok a množstvo vitamínov ako vitamín A, B, C, E či kyselinu listovú.
Príprava amarantu je nenáročná - stačí ho uvariť v osolenej vode a môžete ho podávať ako prílohu, pripraviť z neho rizoto, sladké dezerty či kaše alebo si z neho môžete pripraviť chutný šalát podľa môjho receptu. Keďže sa mi nechcelo piecť pečivo a mali sme doma veľa jarnej zeleniny a mala som chuť na niečo nové, s drobnou príchuťou Ázie (možno?) tak som vymyslela tento teplý, jarný šalátik s mierne pikantnou príchuťou. Z uvedených surovín pripravíte jednu porciu.

Suroviny sú na jednu porciu.

Postup prípravy

  1. Amarant zalejeme vodou, privedieme k varu.
  2. Osolíme a varíme 20 minút. Scedíme.
  3. Špargľu nakrájame na menšie kúsky, vhodíme do vriacej vody a varíme, až kým nebude uvarená na skus (test vidličkou).
  4. Na panvicu dáme trocha oleja, rozpálime a vhodíme naň na plátky nakrájané šampiňóny.
  5. Asi po minúte pridáme na drobné kocky nakrájané tofu, ochutíme soľou, korením a chilli vločkami podľa chuti.
  6. Opekáme do zlatista.
  7. Napokon pridáme pretlačený cesnak a hneď odstavíme.
  8. K amarantu pridáme špargľu, huby s tofu, nakrájanú redkvičku, polníček a dochutíme soľou, ryžovým octom a olejom.
  9. Primiešame sezam a podávame ozdobené chilli a jarnou cibuľkou.

Teplý jarný šalát s amarantom2

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>