NajRecept.sk Šaláty Zeleninové šaláty Teplý jarný šalát s amarantom
Teplý jarný šalát s amarantom
Recept Teplý jarný šalát s amarantom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   18.5.2015

Teplý jarný šalát s amarantom

Amarant, alebo láskavec, je bezlepková plodina považovaná za obilninu. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, ktoré úspešne bojujú so zlým cholesterolom, minerálne látky ako vápnik, horčík, meď či zinok a množstvo vitamínov ako vitamín A, B, C, E či kyselinu listovú. Príprava amarantu je nenáročná - stačí ho uvariť v osolenej vode a môžete ho podávať ako prílohu, pripraviť z neho rizoto, sladké dezerty či kaše alebo si z neho môžete pripraviť chutný šalát podľa môjho receptu. Keďže sa mi nechcelo piecť pečivo a mali sme doma veľa jarnej zeleniny a mala som chuť na niečo nové, s drobnou príchuťou Ázie (možno?) tak som vymyslela tento teplý, jarný šalátik s mierne pikantnou príchuťou. Z uvedených surovín pripravíte jednu porciu. Suroviny sú na jednu porciu.

Suroviny
4 ks
zelená špargľa
4 ks
šampiňóny
2 ks
redkvička
1/3
údené tofu
1/4 hrnčeka
amarant
3/4 hrnčeka
voda
1 strúčik
cesnak
chilli vločky
sezamový olej
ryžový ocot
hnedý a čierny sezam
chilli paprička
(na ozdobu)
jarná cibuľka
hrsť
polnička
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Amarant zalejeme vodou, privedieme k varu.
  2. Osolíme a varíme 20 minút. Scedíme.
  3. Špargľu nakrájame na menšie kúsky, vhodíme do vriacej vody a varíme, až kým nebude uvarená na skus (test vidličkou).
  4. Na panvicu dáme trocha oleja, rozpálime a vhodíme naň na plátky nakrájané šampiňóny.
  5. Asi po minúte pridáme na drobné kocky nakrájané tofu, ochutíme soľou, korením a chilli vločkami podľa chuti.
  6. Opekáme do zlatista.
  7. Napokon pridáme pretlačený cesnak a hneď odstavíme.
  8. K amarantu pridáme špargľu, huby s tofu, nakrájanú redkvičku, polníček a dochutíme soľou, ryžovým octom a olejom.
  9. Primiešame sezam a podávame ozdobené chilli a jarnou cibuľkou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár