Špargľovo-špenátová pena

Zdieľajte recept

Špargľovo-špenátová pena

By 10. máj 2015

Krásny, jednoduchý recept plný vitamínov. Okrem toho je aj veľmi chutný. Očarila ma jeho jemne zelená fatba, len škoda, že sa mi ju nepodarilo zachytiť na fotografii. Musím sa ešte veľmi veľa učiť. Kombinácia špargle a špenátu so strúčikom cesnaku a správnou dávkou ochucovadiel bol výsledkom jedného veľmi zaujímavého dezertu naslano. Ja vždy vravievam, ak jedno dochutíme štipkou lásky, úspech je zaručený. Tento "slaný" dezert by som konzistenciou prirovnala k panna cotte. Ak máte radi túto konzistenciu, tak môžem iba doporučiť vyskúšať.

Rozpis ingrediencii je na 4 porcie.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Špargľu umyjeme, osuším. Odstránime drevnaté končeky ak treba.
  2. Hrubší plátok masla rozpustíme na panvici a pargľu opečieme cca 4-5 minút. Vyberieme na papierovú utierku.
  3. Želatinové plátky namočíme do studenej vody.
  4. Do tej istej panvice, v ktorej sme opiekli špargľu nalejeme šľahačkovú smotanu, mlieko, pridáme cesnak, osolíme. Okoreníme podľa chuti.
  5. Povaríme a celkové množstvo zredukujeme na cca 350 ml.
  6. Pridáme špargľu, necháme prejsť varom asi 10 sekúnd.
  7. Odstavíme z ohňa a pridáme veľkú hrsť baby špenátu.
  8. Zamiešame, kým špenát trochu zmäkne.
  9. Rozmixujeme ponorným mixérom.
  10. Pridáme vyžmýkané želatínové plátky do teplej rozmixovanej zmesi a miešame, kým sa želatína celkom rozpustí.
  11. Prelejeme (prepasírujeme) zmes cez husté sitko. Je to trošku pracnejší úkon, ale stojí to za tú námahu.
  12. Dáme do studenej vody (aj s nádobou, v ktorej sme zmes mixovali), a keď je už zmes studená, ale ešte stále riedka, opatrne vmiešame dotuha vyšľahané vaječné bielko.
  13. Penu nalejeme do pohárov a odložíme na pár hodín do chladničky stuhnúť.
  14. Pred podávaním ozdobíme.

Dobru chuť!

 Špargľovo-špenátová pena
Špargľovo-špenátová pena 1

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>