NajRecept.sk Zdravé recepty Fitness Špargľovo-špenátová pena
Špargľovo-špenátová pena
Recept Špargľovo-špenátová pena
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   10.5.2015

Špargľovo-špenátová pena

Krásny, jednoduchý recept plný vitamínov. Okrem toho je aj veľmi chutný. Očarila ma jeho jemne zelená fatba, len škoda, že sa mi ju nepodarilo zachytiť na fotografii. Musím sa ešte veľmi veľa učiť. Kombinácia špargle a špenátu so strúčikom cesnaku a správnou dávkou ochucovadiel bol výsledkom jedného veľmi zaujímavého dezertu naslano. Ja vždy vravievam, ak jedno dochutíme štipkou lásky, úspech je zaručený. Tento "slaný" dezert by som konzistenciou prirovnala k panna cotte. Ak máte radi túto konzistenciu, tak môžem iba doporučiť vyskúšať. Rozpis ingrediencii je na 4 porcie.

Suroviny
250 g
zelená špargľa
1 plátok (cca 0,5 cm hrubý
maslo
250 ml
šľahačková smotana
250 ml
mlieko
3,5 plátky
želatína
veľká hrsť
baby špenát
1 strúčik
cesnak
soľ
biele mleté korenie
1 ks
bielok

Na ozdobu:

reďkovka
špenátové listy
špargľa
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Špargľu umyjeme, osuším. Odstránime drevnaté končeky ak treba.
  2. Hrubší plátok masla rozpustíme na panvici a pargľu opečieme cca 4-5 minút. Vyberieme na papierovú utierku.
  3. Želatinové plátky namočíme do studenej vody.
  4. Do tej istej panvice, v ktorej sme opiekli špargľu nalejeme šľahačkovú smotanu, mlieko, pridáme cesnak, osolíme. Okoreníme podľa chuti.
  5. Povaríme a celkové množstvo zredukujeme na cca 350 ml.
  6. Pridáme špargľu, necháme prejsť varom asi 10 sekúnd.
  7. Odstavíme z ohňa a pridáme veľkú hrsť baby špenátu.
  8. Zamiešame, kým špenát trochu zmäkne.
  9. Rozmixujeme ponorným mixérom.
  10. Pridáme vyžmýkané želatínové plátky do teplej rozmixovanej zmesi a miešame, kým sa želatína celkom rozpustí.
  11. Prelejeme (prepasírujeme) zmes cez husté sitko. Je to trošku pracnejší úkon, ale stojí to za tú námahu.
  12. Dáme do studenej vody (aj s nádobou, v ktorej sme zmes mixovali), a keď je už zmes studená, ale ešte stále riedka, opatrne vmiešame dotuha vyšľahané vaječné bielko.
  13. Penu nalejeme do pohárov a odložíme na pár hodín do chladničky stuhnúť.
  14. Pred podávaním ozdobíme.
Dobru chuť!

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár