NajRecept.sk Sójové obaľované kocky
Sójové obaľované kocky
Recept Sójové obaľované kocky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Bez krutosti    ·   13.5.2015

Sójové obaľované kocky

Vôbec neviem, ako chutia kuracie kúsky z fast foodu, ale vzhľadom mi ich pripomínajú. Každopádne je to super vec na pohostenie návštevy. Skúste tieto kúsky urobíť napríklad na Silvestra. Výborne sa hodia na zobkanie, takže k nim nezabudnite urobiť nejaký dip - napr. sojanézový alebo rajčinový. Prípadne nejaký kúpte, pretože jedlo už samo o sebe zravé nie je, takže s dipom to nezachránite :) Suroviny sú pre 2 - 3 osoby.

Suroviny
1 balenie
sójové kocky
1 ks (alebo zeleninový bujón)
vegan bujón
(bez glutamánu)
korenie na kura
niekoľko PL
celozrnná múka
sušené bylinky
sušený cesnak
soľ
kukuričné vločky
na smaženie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Uvarte vo vývare sójové kocky (asi 15 minút), zlejte, prepláchnite studenou vodou a vymáčajte z nich vodu. Posypte korením na kura a soľou. Dajte bokom.
  2. Nachystajte si misu s celozrnnou múkou alebo hraškou (múka s prímesou hrachu) - začnite s 1/2 hrnčekom hraškou ak ju skúšate prvý krát.
  3. Do hrašky vsypeme sušené bylinky, soľ, sušený cesnak a príp. ďalšie korenie podľa chuti.
  4. Rozmiešame a postupne prilievame studenú vodu. Vytvorte konzistenciu takú, aby pripomínala vajíčka. Pokiaľ budete zmes riediť, rozhodne to nevadí.
  5. Rozdrvte vločky na menšie kúsky a vsypte ich do druhej misky.
  6. Rozpáľte olej a začnite obaľovať kocky.
  7. Najskôr v hraške, následne vo vločkách. Vhoďte do oleja a osmažte. Vyplatí sa nesmažiť prudko, aby sa stihla hraška dobre spracovať. Pokiaľ vám hraška na sójovej kocke nedrží, prisypte trochu hrašky. Pokiaľ sa s ňou zle pracuje, máte ju pravdepodobne príliš hustú a nebojte sa ju zriediť.
  8. Osmažte kocky, vhoďte do obrúska a vysajte tuk. Ochutnate prvý kúsok a v prípade, že je málo výrazná chuť, ochuťte kocky alebo zmes (hrašku).
  9. Podávame so zemiakmi ako hlavné jedlo, prípadne iba so zeleninou (čerstvou/varenou/pečenou) ako desiatu/večeru alebo s dipom na oslavách.
Na fotke s čerstvou zeleninou a s pečenou dyňou a cesnakom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár