Quesadillas plnené špenátom, avokádom, karamelizovanou cibuľkou a feta

Zdieľajte recept

Quesadillas plnené špenátom, avokádom, karamelizovanou cibuľkou a feta

By 28. máj 2015

Otvárajú sa vám chuťové poháriky už pri pohľade? Toto bola naozaj ohromná večera. Úplná dokonalosť by to bola, keby som tortilly pripravila vlastnoručne, no tieto boli celozrnné, zo supermarketu. Sľubujem, najbližšie vyskúšam nejaký overený mexický recept a napíšem vám o tom viac.

V Mexiku quesadilla predstavuje placku z kukuričnej múky. Inak povedané tortilla sa zahrieva kým nie je dosť mäkká, aby sa dala preložiť na polovicu a naplniť. Zvyčajne je naplnená Oaxaca syrom, ktorý pochádza z Mexika a má vláknitú štruktúru. Vyrába sa z kravského alebo byvolieho mlieka a pripomína svojou konzistenciou taliansku mozzarellu. Quesadilla sa potom dopečie na horúcom kamennom kruhu, kým sa syr úplne roztaví. Kukuričné cesto sa pripravuje bez prídavku akéhokoľvek oleja. Často sa podávajú so zelenou alebo červenou salsou, nakrájanou cibuľou, guacamole a mexickou kyslou smotanou. Iné bežné náplne sú zemiaky s chorizo, huby a rôzne druhy mäsa. V niektorých oblastiach sa quesadillas tiež plnia ďalšími prísadami, okrem náplní, ktoré už majú: avokádom alebo guacamole, paradajkami, chilli, či koriandrom.

Vhodné sú na večeru pre 2 osoby.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

Najviac času zaberie príprava skaramelizovanej cibuľky, preto začínam od nej.

  1. Cibuľu očistím, pokrájam na rezance alebo kolieska a na olivovom oleji pri strednej alebo nižšej teplote restujem až kým neskaramelizuje, do zlatohneda, aj 30 minút. Nie rýchlo, skôr pomalšie. Tento proces si žiada svoj čas ale odmenou je výborná cibuľka, ktorá zjednotí všetky ingrediencie v tortille.
  2. Tesne pred koncom restovania do nej môžete pridať na drobno pokrájané sušené paradajky.
  3. Medzitým si umyjem špenát, očistím a pokrájam avokádo.
  4. Tortilly minútku dve zohrejte v rúre vyhriatej na 220 °C.
  5. Keď sú okraje slabohnedé, tortilla bude správne churmkavá.
  6. Plním ju jednoducho, veľa špenátu, na to avokádo, feta a nakoniec cibuľka aj s olejom.
  7. Druhú tortillu rozkrájam nasucho na 1/4 -ky a priložím/pritlačím na naplnenú tortillu, ktorú dokrájam.

Podávam ihneď, dobrú chuť!

Quesadillas plnené špenátom, avokádom, karamelizovanou cibuľkou a feta

Blog Na háji je miestom, kde zdieľam svoje nadšenie pre dobré jedlo, fotografiu, nevšednosť všedných okamihov. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Tu niekde za rohom. S láskou a úctou k prírode a jej zákonitostiam. Rada trávim voľný čas fotografovaním, blogovaním, pinterestovaním, starostlivosťou o vlastnú záhradku, hostením našich početných návštev.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>