Ľadové osvieženie, ktoré vás nakopne

Zdieľajte recept

Ľadové osvieženie, ktoré vás nakopne

Ľadové osvieženie, ktoré vás nakopne

foodista

Ľadový čaj v letných dňoch dokáže zázraky. Postaví nás na nohy, keď už nevieme, ako by sme sa schladili. Veríme, že toto leto nám prinesie mnoho teplých slnečných dní, a preto hľadáme spôsoby, ktoré nám pomôžu ich prekonať.

Pripravte si doma ľadový čaj, ktorý príjemne osvieži celý organizmus. Jeho zloženie je nenáročné a zároveň zdravé, pretože neobsahuje zbytočne veľa cukru.

Kvalita čaju je dôležitá

Ľadový čaj sa robí predovšetkým z čierneho alebo zeleného čaju. Majú skvelé detoxikačné účinky a dodajú vám energiu počas horúcich dní. Ideálne je použiť kvalitný čaj s výraznou chuťou. Ďalšou z možností sú bylinky mäta či medovka. Väčšina z nás ich určite má v kvetináčoch či na záhradkách. Tieto dve bylinky sú ľahko dostupné a na výrobu ľadového čaju sa skvelo hodia.

Zalievanie

Čaj či bylinky zalievame prevarenou vodou. Nie vriacou, aby sme zachovali všetky dôležité látky. Zelený a čierny čaj sú veľmi silné, preto ich luhujeme 2 až 3 minúty. Bylinky však potrebujú viac času, približne 10-15 minút. Preto je dobré ich pred zalievaním poutláčať lyžicou, aby sa uvoľnili všetky látky, ktoré obsahujú.

Ľad, ľad, ľad

Keďže je to ľadový čaj, musí obsahovať veľa ľadu. Pred prípravou ľadového čaju preto majte po ruke ľadové zásoby. Pohár naplníme ľadom aspoň do polovice (aby ostalo miesto na čaj a ostatné suroviny).

Svieža chuť

V dobrom ľadovom čaji nesmie chýbať citrón či limetka, ktoré podtrhnú sviežu chuť. Na dochucovanie sa ďalej používa limetový sirup, no nie je to podmienka, a samozrejme cukor. Ideálny je trstinový alebo zdravšie verzie ako med, stévia či sirupy. Pridajte do pohára celé kolieska citróna či limetky. Bude nie len chutiť ale aj vyzerať úžasne.

Nazdravie! :)

 

 

Zdroj: foodista

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>