NajRecept.sk Mäso Fotorecept| Kuracie kúsky pečené na kari
Fotorecept| Kuracie kúsky pečené na kari
Fotorecept| Kuracie kúsky pečené na kari
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   9.5.2015

Fotorecept| Kuracie kúsky pečené na kari

Vo vydávaní receptov na mäso úspešne pokračujem. Štandardná dráma cez víkend bola zažehnaná týmto receptom, upraveným podľa mňa z kuchyne Lidla na Ihnačákove kari. Pár základných surovín som upravila/doplnila/vymazala a vznikol jednoduchý nenáročný obed, ktorý uspokojil všetky naše chuťové bunky...

Suroviny
(kúsky, podľa chuti)
kuracie mäso
1/2
brokolica
1 ks (stredne veľká)
cuketa
hrsť
cherry paradajky
soľ
kari korenie
korenie
jarná cibuľka
bobkový list
cesnak
150 ml
sladká smotana
100 ml
mlieko
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na panvici na olivovom oleji som sprudka opiekla z oboch strán kuracie kúsky.
  2. Osolila som a okorenila. Mäso som odložila do vymastenej zapekacej misky.
  3. Na výpeku, ktorý ostal po mäse, som na miernom ohni opiekla cibuľku a cesnak.
  4. Pridala som na kúsky pokrájanú cuketu a brokolicu a cca 2 minúty som opekala.
  5. Zeleninu som osolila a okorenila, pridala som bobkový list.
  6. Pridala som na kúsky pokrájané cherry rajčiny, posypala som zeleninu cca 3 čajovými lyžičkami kari korením a zaliala zmesou zo smotany a mlieka.
  7. Spolu som to celé nechala prevariť, trvalo to asi dve minúty.
  8. Nakoniec som vybrala bobkový list.
  9. Túto zeleninovú zmes som naliala na prichystané mäso a pri 180 stupňoch som pokrm nechala piecť 45 minút.
Ako príloha je ideálna ryža, basmati je úplne naj.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár