Krémová hubová polievka

Zdieľajte recept

Krémová hubová polievka

By 5. máj 2015

Polievka je z lesných húb a zahustená zemiakom.

 

  • Rating 3 stars - based on 1 review(s)
  • Allergens :

Postup prípravy

  1. Zmes sušených lesných húb som prelial vriacou vodou a nechal asi 15 minút postáť.
  2. Očistenú cibuľu a tri strúčiky cesnaku som najemno nakrájal a orestoval na olivovom oleji.
  3. Dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a sušenou chilli papričkou.
  4. Do tohto základu som pridal dva nakrájané zemiaky a zalial vodou z namočených húb.
  5. Keď boli zemiaky uvarené, tak som tento základ rozmixoval a dal opäť na plyn.
  6. Pridal som huby, bobkový list a tri nakrájané zemiaky, dolial vriacou vodou a nechal variť ďalších 32 minút.
  7. Potom som pridal 250ml sladkej smotany, dochutil som soľou a citrónovou šťavou.
  8. Na záver som do polievky pridal oriešok masla a na tanieri som ju ozdobil niekoľkými kvapkami olivového oleja a lístkami čerstvého tymiánu.

Podával som s krajcom čerstvého chleba. Dobrú chuť :)

Krémová hubová polievka

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...

2 odpovedí na Krémová hubová polievka

  1. Jožka Korlová

    superrr,to aj ja tak varím,ale čo tých tridsaťdva minút ????Je to od oka,keď myslím,že huby sú ok.,tak polievku vypnemmmm.

  2. eva

    Prave sa vari a vyzera super:-) dakujem za inspiraciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>