NajRecept.sk Dezerty Hruškovo-jablečný štrúdl
Hruškovo-jablečný štrúdl
Recept Hruškovo-jablečný štrúdl
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Bez krutosti    ·   18.5.2015

Hruškovo-jablečný štrúdl

Štrúdlu som ako malá nemala moc rada. Nechutili mi tie upečené jablká. Vlastne som nemala vôbec rada nič z tepelne upravenými jablkami (žemlovku by som nezjedla ani zanič). Chute sa však menia a ja som si dnes na štrúdli pochutnávala. Receptov je veľa - od tých klasických, po tie netypické až experimentálne. Moja maminka a babička do štrúdle vždy dávali strúhanku, nastrúhané jablká, cukor, škoricu a vlašské orechy. Ja som si recept upravila podľa svojich chutí a trochu ho pozmenila: kupujem hotové lístkové cesto, jablká nestrúham, ale krájam na kocky, nedávam strúhanku, ale pšeničné klíčky, necukrujem - buď sú jablká dosť sladké, alebo ich trošku osolím, aby vynikla ich sladká chuť. V poslednej dobe som si obľúbila ešte pridávanie marcipánu. Ten si kupujem, takže v štrúdli je aj cukor, ale niekedy sa tomu nedá odolať. A pretože marcipán chutí skvelo s hruškami, pridala som ich k jablkám.

Suroviny
(vyvaľkané dotenka)
lístkové cesto
4 PL (kúpite v zdravej výžive)
pšeničné klíčky
2 ks
jablká
1 ks
hruška
ak chcete (ja dávam zmes ového korenia, citrónovej kôry, zázvoru, muškátového kvetu, klinčeky, škorica a badián)
korenie
(podľa chuti)
marcipán
podľa chuti, ja dávam asi 7 PL (lieskové alebo iné, pomleté))
orechy
(na ozdobu)
kokosová šľahačka
(na posypanie)
sezamové semienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na vyvaľkané cesto nasypeme pšeničné klíčky a marcipán, ktorý sme si nakrájali či nastrúhali.
  2. Nato pokladáme jablká a hrušku nakrájané na kocky alebo nastrúhané.
  3. Posypeme korením a opatrne zrolujeme, zahrnieme rohy.
  4. Dáme na plech na papier na pečene. Potrieme vodou a posypeme semienkami.
  5. Pečieme na 180 stupňov asi 20-30 minút podľa rúry, dozlata.
Na dve štrúdle množstvo zdvojnásobte (okrem lístkového cesta, to stačí jedno na polovicu). Podávame napríklad s kokosovou šľahačkou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár