NajRecept.sk Mäso Králičie mäso Fotorecept| Králik na cibuľke
Fotorecept| Králik na cibuľke
Fotorecept| Králik na cibuľke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   14.5.2015

Fotorecept| Králik na cibuľke

Pôvodne som mala zámer, urobiť tento recept s kuraťom, nevedela som zohnať pekné porcie králika. Nakoniec sa mi ale zadarilo nájsť krásne dve porcie, pripravené ako pre nás dvoch domov, takže nebolo o čom. Ako je vidieť ale aj na fotke, nakoniec mi tam jedna porcia kuraťa predsa len skončila, myslela som aj na obed do práce na druhý deň. Nedávam sem príliš často receptíky s mäsom, ale v tomto prípade som proste nemala na výber. Skúste, úspech zaručený...

Suroviny
(alebo kura)
králik
(nadrobno nakrájaná)
oravská slanina
1 ks
jarná cibuľka
2 ks (červená, pokrájaná nadrobno)
cibuľa
bobkový list
pár guličiek
čerstvé čierne korenie
nové čierne korenie
250 ml
kurací vývar
250 ml
svetlé pivo
1 hrsť
strúhanka
soľ
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci, ktorý môže ísť aj do rúry, som na rozohriatom oleji nechala opekať cibuľu so slaninou cca 15 minút.
  2. Pridala som porcie mäsa, osolila, okorenila, z oboch strán som ich opiekla, zaliala pivom a vývarom a nechala som to celé prejsť varom.
  3. Hrniec som prikryla alobalom, a pri 180 stupňoch som mäso nechala dusiť hodinu v rúre.
  4. Po hodine som dala alobal dole a pri 200 stupňoch som ho ešte nechala dopiecť a zároveň chytiť farbu.
S prílohou som sa veľmi netrápila, dali sme si k tomu čerstvé bagetky, úplne ideál.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár