Fotorecept| Boeuf Bourguignon

Zdieľajte recept

Fotorecept| Boeuf Bourguignon

By 17. máj 2015

Boeuf Bourguignon som urobila už niekoľko krát a nadišiel čas, aby som sa s vami oň podelila. U nás je to veľmi obľúbená klasika, na ktorú proste nedáme dopustiť. O tom, aké je toto jedlo úžasné, komfortné a rozprávkovo chutné by som dokázala básniť celé hodiny. Veď si to len predstavte počas upršaného chladného dňa keby sa vám nechce vyliezť z postele. Všetko, čo urobíte je, že si mäsko osmažíte a všetko hodíte do hrnca, šup ho do rúry a zabudneme na to aspoň 2 hodiny. A keď sa k hrncu napokon vrátite, bude tam na vás čakať neskutočne dobré, chutné rozpadávajúce sa mäsko. A ako vonia :) Dúfam, že som vás predvedčila a zajtra na obed máte Beef Bourginon. Recept je od Julie Child.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 230 °C. Na panvici si vysmažíme slaninu. Odložíme na bok.Boeuf Bourguignon 1
  2. V tej istej panvici si orestujeme mäso do hneda.Boeuf Bourguignon 2
    Boeuf Bourguignon 3
    Boeuf Bourguignon 4
  3. Mäso aj slaninu dáme do jedného hrnca a pridáme múku.Boeuf Bourguignon 8
    Boeuf Bourguignon 9
  4. Hrncom trošku potraseme, aby sa nám múka premiešala s mäsom.Boeuf Bourguignon 10
  5. Hrniec dáme do vyhriatej rúry na 4 minúty. Vytiahneme z rúry a potrasieme a opäť vložíme do rúry na ďalšie 4 minúty.
  6. Napokon hrniec vytiahneme z rúry. Rúru znížime na 160 °C.
  7. V panvici si orestujeme zeleninu.Boeuf Bourguignon 5
    Boeuf Bourguignon 6
    Boeuf Bourguignon 7
    Boeuf Bourguignon 11
  8. Zeleninu neustále premiešavame a napokon pridáme do hrnca s mäsom.Boeuf Bourguignon 12
    Boeuf Bourguignon 14
  9. Pridáme soľ, korenie, víno, vývar, cesnak (ten si nakrájame na drobno) tymián, bobkový list a rajčinový pretlak.Boeuf Bourguignon 13
    Boeuf Bourguignon 16
    Boeuf Bourguignon 17
    Boeuf Bourguignon 18
    Boeuf Bourguignon 15
  10. V hrnci musí byť dostatok vína a vývaru aby bolo mäso zaliate.Boeuf Bourguignon 19
  11. Hrniec dáme do rúry.
  12. Teplotu si regulujeme tak, aby nám mäso iba jemne bublalo.
  13. Varíme 2 1/2 hodiny až 3.
  14. Po každej pol hodine mäso premiešame a ochutnáme. Mäso musí byť krásne mäkkučké.
  15. Zatiaľ čo sa nám mäso pečie, tak si pripravíme hríby (nakrájame si na menšie kúsky) a cibuľku.Boeuf Bourguignon 20
    Boeuf Bourguignon 21
  16. Tie si jemne orestujeme na masle až pokiaľ budú hotové. Odložíme bokom.Boeuf Bourguignon 22
    Boeuf Bourguignon 23
  17. Keď je mäso hotové, tak ho ešte dochutíme (ak je treba) a pridáme hríby s cibuľkou.Boeuf Bourguignon 24
    Boeuf Bourguignon 25
    Boeuf Bourguignon 26
  18. Premiešame a môžme papať. Môžete papať len s chlebom alebo so zemiakovou kašou.

Boeuf Bourguignon 27

Môj blog: www.madewithlovesk.blogspot.co.uk


Kontakt na mňa: denisaratulovska@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>