Cviklový cheesecake s kozím syrom a údenym lososom

Zdieľajte recept

Cviklový cheesecake s kozím syrom a údenym lososom

By 18. máj 2015

Na každé sviatky pripravujem tradičné jedlá, ktoré sú pre náš región typické. Vždy sa však snažím vyskúšať aj niečo nové. Tak je to aj s týmto cviklovým cheesecakom. Cviklu milujem v každej podobe. Lososa tiež, takže nebolo čo riešiť, iba vyskúšať. Zvláštna kombinácia cvikly s pomarančovou chuťou má trochu zneistila a trochu som sa obávala, či to bude fungovať. Musím povedať, že fungovalo. Jedno, čo by som mohla doporučiť, tak urobiť menšie porcie. Tento cviklový cheesecake je dosť sýty, zaujímavým ozvláštnením nášho veľkonočného menu

Rozpis je na 5 kusov (priemer obrúče 7,5 cm, výška 4.5 cm)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Cviklu uvaríme do mäkka. Očistíme, postrúhame na strúhadle na zemiaky alebo rozmixujeme ponorným mixérom, aby sme dostali jemné pyré.
  2. Z chleba vykrojíme pomocou potravinárske obrúče podložky pod cheesecake.Cviklový cheesecake s kozím syrom a údenym lososom 3
  3. Položíme na tácku na papier na pečenie. Odložíme bokom.
  4. Želatínu zalejeme 3 PL vody a necháme napučať.
  5. V miske rozmiešame na najnižších obrátkach krémový syr a kozí syr.
  6. Pridáme kyslú smotanu, pomarančovú a citrónovú šťavu, pomarančovú kôru a kôpor. Opäť premiešame.
  7. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  8. Napučanú želatínu zahrejeme (nesmie vrieť!) a miešame, kým sa rozpustí.
  9. Z cviklového pyré odoberieme 2 PL a rozmiešame v rozpustenej želatíne.
  10. Pridáme zbytok cviklového pyré a dobre vymiešame.
  11. Cviklové pyré s rozmiešanou želatínou pridáme k syrovej zmesi a poriadne rozmiešame, aby sa želatína rovnomerne rozmiešala do celej zmesi.
  12. Pripravené obrúče naplníme až po vrch touto cviklovo-syrovou zmesou a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny stuhnúť.Cviklový cheesecake s kozím syrom a údenym lososom 4
  13. Pred podávaním ostrým nožom oddelíme od obrúče a preložíme cviklový cheesecake na tanier.
  14. Ozdobíme kúskami údeného lososa a pažítkou, príp. kôprom.

Cviklový cheesecake s kozím syrom a údenym lososom 2
Cviklový cheesecake s kozím syrom a údenym lososom

 

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>