Bryndzové pagáčiky

Zdieľajte recept

Bryndzové pagáčiky

By 27. máj 2015

Mala som bryndzu, chcela som pagáčiky k vínu, na nete som našla rôzne recepty. Nakoniec som si vytvorila vlastný, podľa surovín v chladničke. Trafil sa, výsledkom boli mäkkučké a voňavé pampúšiky.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Pripravíte si kvások z 1 kocky kvasníc, medzi prsty kryštálového cukru a 1 dcl vlažného mlieka.
  2. Medzitým do misy preosejete múku, nastrúhate pol masla, pridáte 1 kopcovú malú lyžičku soli, usypete drvenej rasce, rozbijete vajíčko, vylejete šľahačkovú smotanu a bieleho jogurtu (jogurt a smotanu môžete vzájomne kompenzovať, prípadne aj s kyslou smotanou, podľa toho čo nájdete v chladničke, receptu to podľa mňa neublíži).
  3. A aby som nezabudla na to najdôležitejšie - bryndzu - dala som taký šúlok, aký štandardne dostať kúpiť v obchode.
  4. Vylejete kvások a vymiesite cesto, ktoré ešte poprášite - obsypete múkou a necháte ho vykysnúť - cca 1,5 hodiny.
  5. Potom ho vyvaľkáte na hrúbku 1,5 - 2 cm a vykrajujete pohárikom kolieska.
  6. Potriete ich rozšľahaným posoleným vajíčkom, posypete rascou alebo strúhaným syrom. Za nás dodávam, že nám viac chutili tie rascové (odteraz už len rascové :) ).
  7. Pečiete v rúre vyhriatej na 200-220°C, na papieri, pred vložením do rúry pofŕkate plech vodou (aby kysnuté cesto vo vytvorenej pare lepšie "vybehlo" a malo peknú kôrku).

Tak dobrú chuť!

Bryndzové pagáčiky

Blog Na háji je miestom, kde zdieľam svoje nadšenie pre dobré jedlo, fotografiu, nevšednosť všedných okamihov. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Tu niekde za rohom. S láskou a úctou k prírode a jej zákonitostiam. Rada trávim voľný čas fotografovaním, blogovaním, pinterestovaním, starostlivosťou o vlastnú záhradku, hostením našich početných návštev.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>