NajRecept.sk Zdravé recepty Brokolicový nákyp
Brokolicový nákyp
Recept Brokolicový nákyp
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   23.5.2015

Brokolicový nákyp

Že je brokolica zdravá písať nebudem, a že ju niektorí nemusia pre jej zelenú farbu - tiež nie. Dnes ponúkam recept, ktorého autorkou je Čistinka zo stránky Bonviváni.sk. Takto môžete brokolicu pripraviť ako ľahký obed so zemiakmi a šalátom, alebo samotnú na studeno i na teplo, ako slaný koláčik. Hrubé stonky z brokolice očistite, nakrájajte na kocky a uvarte krémovú polievku, alebo pridajte do inej zeleninovej polievky.

Suroviny
2 kytice
brokolica
250 g (tvrdý)
syr
5 ks
vajce
50 g
maslo
4 PL
strúhanka
3 strúčiky
cesnak
(na špic noža)
sóda bikarbóna
Postup receptu
Vytlačiť
Uvedené suroviny by mali stačiť na 6 bohatých porcií. Je to dávka na menší hlboký pekáč, alebo väčšiu tortovú formu. Syr je dosť slaný, preto som nepoužila soľ.
  1. Brokolicu očistite a rozobertee na malé ružičky.
  2. Dajte ju na chvíľku spariť aby nebola celkom mäkká, ona sa dorobí.
  3. Potom ju dajte do väčšej misky, nechajte vychladnúť.
  4. Pridajte na hrubo nastrúhaný syr, žĺtka a pretlačený cesnak. 
  5. Kúskom masla vytrite zapekaciu misu alebo pekáč, vysypte strúhankou, zvyšnú strúhanku pridajte k zmesi.
  6. Pridajte sódu bicarbónu alebo prášok do pečiva, dobre spolu premiešajte.
  7. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a pridajte do hmoty v miske, potom už len jemne premiešajte a vložte do pekáčika.
  8. Popritláčajte a na vrch položte pár tenkých plátkov masla.
  9. Vložte do vyhriatej trúby a upečte do zlatova. Na 170 stupňov asi 45 minút. Kto má chuť, môže do zmesi pradať na rezančeky nakrájanú šunku, či mäkkú salámu.
Prajem vám dobrú chuť a pekný deň.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár