Banánovo-nutelový cheesecake

Zdieľajte recept

Banánovo-nutelový cheesecake

By 14. máj 2015

Túto "mlsandu" som piekla môjmu drahému k meninám. Banánový cheesecake s nutelovou plnkou! Robila som ho raz so zebrovým vzorom, a raz vrstvila pozdĺžne. Druhú variantu jednoznačne odporúčam, lebo nutelovo-mascarpone krém ostane naozaj krémový a dodá cheesecaku zaujímavý a veľmi chutný efekt. Viac už v recepte!

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Dno tortovej vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom.
  2. Keksíky aj orechy si pomelieme na jemno, pridáme kakao, soľ a roztopené maslo.
  3. Vymiesime mrveničku, ktorú vysypeme do formy a utlačíme ju na dno. Dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Banány ošúpeme, nakrájame a spolu so smotanou dáme do vyššej nádoby.
  5. Ponorným mixérom vyšľaháme hustý krém a k nemu postupne pridávame ostatné ingrediencie, vždy premiešame, stačí ručne.
  6. Na nutelovú časť si dobre vyšľaháme všetky ingrediencie.
  7. Polovicu banánového cesta vylejeme do formy a uhladíme.
  8. Na ňu rovnomerne rozlejeme nuteloý krém. Na vrch dáme zvyšok banánového cesta.
  9. Takto pripravený cheesecake pečieme vo vodnom kúpeli cca 60 minút na 165-170 stupňov (do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala a na stred na mriežku uložíme cheesecake).
  10. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
  11. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť. Dáme na noc do chladničky.
  12. Pred podávaním potrieme vrch cheesecaku šľahačkou, ozdobíme pomletými orechmi a banánikmi v čokoláde.

Banánovo-nutelový cheesecake
Banánovo-nutelový cheesecake1

Môj blog: www.nikilovemuffin.blogspot.sk


Všetky recepty v mojom blogu sú mnou odskúšané a zdokumentované. Uprednostňujem skôr jednoduchšie a nenáročné recepty, z kvalitných (najlepšie slovenských) surovín, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch. Tak si môžete všetky recepty odskúšať doma. Rada spájam rôzne zaujímavé chute a experimentujem. Takto vznikajú aj moje vlastné recepty, o ktoré sa s Vami rada podelím.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>