NajRecept.sk Prílohy Bačove placky
Bačove placky
Recept Bačove placky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   5.5.2015

Bačove placky

V tomto období si nejeden nadšenec pre dobré jedlo šťastne povzdychne: Máj - bryndze čas! Májová bryndza je najlepšia. Bryndzu a jedlá z nej si v našej domácnosti s chuťou doprajeme kedykoľvek je to možné. A nie len zato, že je to produkt tradičný, lokálny, zdraviu ohromne svedčiaci a históriou overený.

Suroviny
10 ks (nie príliš vodnaté)
zemiaky
1-2 strúčiky
cesnak
1 ks
vajce
3 PL
strúhanka
(sušená)
majoránka
1 ČL
drvená rasca
soľ
čerstvá, ovčia
bryndza
pažítka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky očistím, nastrúham, zmiešam s ostatnými ingredienciami.
  2. Z cesta lyžicou naberám a v rozpálenom oleji pečiem podlesníky.
  3. Upečené podlesníky ukladám na tanier vyložený papierovým obrúskom, ktorý vsaje prebytočný tuk.
  4. Podávam teplé s čerstvou ovčou bryndzou - môžete ju zjemniť polievkovou lyžicou - dvomi pochúťkovej smotany (kyslej).
  5. Výdatne zasypem pažítkou nasekanou nadrobno.
  6. Drobné kocky uškvarenej oravskej slaniny sú variabilné.
Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár