Tip na nedeľný obed| Tekvicová polievka a francúzske kura
Aby ste sa netrápili s hľadaním obedového menu, opäť sme vám jedno zostavili. Jeho príprava je nenáročná a celkom rýchla. Nech sa páči :)
Polievka: Oranžová tekvicová polievka
Ingrediencie
Postup prípravy nájdete tu: Oranžová tekvicová polievka
Hlavné jedlo: Kura na francúzsky spôsob
Ingrediencie
kura - (celé, naporcované)
slanina - 20 dkg
koreňová zelenina - (mrkva, petržlen, zeler) nakrájaná na kocky
cibuľa - (väčšia) 1 ks
šampiňóny - 120 g (nakrájané)
hladká múka - (na obalenie mäsa)
koňak - 0,5 dcl
červené víno - 3 dcl
vývar - 3-5 dcl (podľa toho, koľko chceme šťavy a ako rýchlo sa to vyvára)
maslo - 1 PL
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy nájdete tu: Kura na francúzsky spôsob
Dezert: Čokoládové muffiny
Ingrediencie
hladká múka - 100 g
kakao - 20 g
cukor - 140 g
prášok do pešiva - 1 1/2 čl
maslo - 40 g (izbovej teploty)
plnotučné mlieko - 120 ml
vajce - 1 ks
vanilkový extrakt - 1 čl
soľ - štipka
Poleva:
Postup prípravy nájdete tu: Čokoládové muffiny
Dobrú chuť praje NajRecept.sk