Rybacia polievka

Zdieľajte recept

Rybacia polievka

By 13. apríl 2015

Túto rybaciu polievku máme radi, mierne pikantnou chuťou vás pošteklí na jazyku, ale čo je najdôležitejšie, nie sú v nej kosti a je skutočne rýchlo pripravená.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Začal som vývarom, očistené rybacie hlavy, hoki filety ( môžete použiť filety z akejkoľvek ryby, ale nech v nich nie sú kosti) som dal variť do slanej vody spolu s novým korením a bobkovým listom.
  2. Na olivovom oleji som orestoval nakrájanú cibuľu.
  3. Pridal som k nej nakrájaný cesnak, chilli papričku, čerstvo mleté čierne korenie a lyžicu mletej červenej papriky
  4. Po 25 sekundách keď paprika pustila farbu, zalial som vriacou vodou (stačí 200 ml) a pridal som nadrobno nakrájanú mrkvu. Nechal som dusiť asi 25 minút.
  5. Z vývaru som vybral filety a cez sito som ho nalial priamo do zeleninovo-paprikového základu.
  6. Pridal som nakrájaný pór a nechal som variť ďalších 10 minút.

    Rybacia polievka

  7. Potom som pridal čajovú lyžičku sušených talianskych byliniek a odstavil som.
  8. Na tanier som dal uvarené rybie filety a zalial som vriacim ochuteným vývarom - bol mierne pikantný a voňal po bylinkách, ktoré výborne doplnili chuť vývaru a rýb.

 

Rybacia polievka

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>