NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Orechovo-pudingová resanka
Orechovo-pudingová resanka
Recept Orechovo-pudingová resanka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   2.4.2015

Orechovo-pudingová resanka

Na resanke sa mi najviac páči to, že jej cesto je tak mäkké a jemné. S pudingovou náplňou to krásne ladí. V tomto prípade sme vyskúšali pridať aj orechy. Na skvelej chuti to neubralo :)

Suroviny
1 kg
hladká múka
2 PL
kryštálový cukor
kocka
droždie
2 ČL
soľ
0,5 l
mlieko
1 dcl
olej
3 ks (ušľahať sneh)
bielko
3 ks (na potretie)
žĺtok

Plnka:

0,5 l
mlieko
2 balenie
čokoládový puding
2 PL
kakao
30 dkg
kryštálový cukor
1 ks
palmarín
(namleté)
vlašské orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor a droždie. Necháme odstáť cca 10-15 min - vznikne kvások.
  2. Múku, olej, bielka a kvások vymiešame a necháme hodinu kysnúť.
  3. Uvaríme klasický puding s cukrom a kakaom a do horúceho vmiešame palmarín. Necháme vychladnúť.
  4. Z cesta urobíme 8 ks bochníkov, každý rozvaľkáme, 4 ks natrieme pudingom a zavinieme ako štrúdľu a do 4 dáme orechy.
  5. Spletieme po dvoch do vrkoča (pudingový + orechový) a potrieme žĺtkami.
  6. Pečieme 20-30 min pri teplote 180°C (sledujeme).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár