Orechovo-pudingová resanka

Zdieľajte recept

Orechovo-pudingová resanka

By 2. apríl 2015

Na resanke sa mi najviac páči to, že jej cesto je tak mäkké a jemné. S pudingovou náplňou to krásne ladí. V tomto prípade sme vyskúšali pridať aj orechy. Na skvelej chuti to neubralo :)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor a droždie. Necháme odstáť cca 10-15 min - vznikne kvások.
  2. Múku, olej, bielka a kvások vymiešame a necháme hodinu kysnúť.
  3. Uvaríme klasický puding s cukrom a kakaom a do horúceho vmiešame palmarín. Necháme vychladnúť.
  4. Z cesta urobíme 8 ks bochníkov, každý rozvaľkáme, 4 ks natrieme pudingom a zavinieme ako štrúdľu a do 4 dáme orechy.
  5. Spletieme po dvoch do vrkoča (pudingový + orechový) a potrieme žĺtkami.
  6. Pečieme 20-30 min pri teplote 180°C (sledujeme).

Orechovo-pudingová resanka

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>