NajRecept.sk Torty Mrkvová torta
Mrkvová torta
Recept Mrkvová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   11.4.2015

Mrkvová torta

Dlho som sa chystala na prípravu mrkvovej torty. Oplatilo sa čakať na správnu príležitosť. Tento recept je druhý odskúšaný z knihy od Polákovej a opäť musím povedať, že to bolo skvelé. Torta je veľmi svieža, šťavnatá a ten krém .. :)

Suroviny

Cesto:

250 g
polohrubá múka
200 g
trstinový cukor
1 ČL
kypriaci prášok
(mletá) 1 ČL
škorica
(oddelené žĺtky od bielok) 2 ks
vajce
90 ml
rastlinný olej
60 ml
pomarančová šťava
(nastrúhaná) 430 g
mrkva
kôra z pomaranča
(nastrúhaný) 1/2 ČL
zázvor
cca pol hrste
sušené brusnice
celá hrsť
sešené hrozienka
maslo a múka na vymastenie a vysypanie okrajov formy

Krém:

2 PL
maslo
3 PL
práškový cukor
250 g
mascarpone
nastrúhaná kôra z pomaranča na ozdobenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V jednej miske zmiešame suché ingrediencie (múku, trstinový cukor, prášok do pečiva, škoricu)
  2. V druhej miske zmiešame všetky tekuté ingrediencie (žĺtky, olej, pomarančovú šťavu).
  3. K sypkým surovinám po častiach varechou primiešame tekutú zmes (zdala sa mi moc hustá, pridala som ešte pomarančovú šťavu).
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  5. Potom do cesta zľahka po častiach primiešame metličkou tuhý sneh z bielkov, aby cesto ostalo nadýchané.
  6. Na koniec vmiešame do cesta nastrúhanú mrkvu a pomarančovú kôru, zázvor, hrozienka a brusnice.
  7. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a boky vytrieme maslom a vysypeme múkou (korpus bude okruhly a sám sa oddelí od formy.
  8. Pripravené cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme približne 50 min. na 170 °C.
  9. Upečený koláč necháme dobre vychladnúť a papier na pečenie opatrne stiahneme.
  10. Krém pripravíme vymiešaním masla s cukrom.
  11. Potom primiešame mascarpone. V knihe sa píše, že sa má maslo šľahať. Ja som ho len ručne lyžicou vymiešala a nič zlé sa nestalo :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár