NajRecept.sk Mäso Kura na francúzsky spôsob
Kura na francúzsky spôsob
Recept Kura na francúzsky spôsob
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   4.4.2015

Kura na francúzsky spôsob

Mrzí ma len, že sa mi nepodarilo spraviť viac fotiek. Tento recept určite vyskúšajte! Kuriatko je síce trošku opité z koňaku a vína, no pridáva mu to na chuti :)

Suroviny
(celé, naporcované)
kura
20 dkg
slanina
(mrkva, petržlen, zeler) nakrájaná na kocky
koreňová zelenina
(väčšia) 1 ks
cibuľa
120 g (nakrájané)
šampiňóny
(na obalenie mäsa)
hladká múka
0,5 dcl
koňak
3 dcl
červené víno
3-5 dcl (podľa toho, koľko chceme šťavy a ako rýchlo sa to vyvára)
vývar
1 PL
maslo
soľ
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si opečieme slaninku.
  2. Oškvarky vyberieme a na tuku dobre opečieme kúsky mäsa osolené, okorenené, obalené v múke.
  3. Mäso vyberieme a dáme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Poopekáme.
  4. Nakoniec pridáme nakrájané šampiňóny.
  5. Mäso vložíme späť a podlejeme koňakom, vínom a postupne podlievame vývarom podľa potreby.
  6. Dusíme cca 1 hodinu domäka (sledujeme a podlievame).
  7. Nakoniec pridáme na zahustenie maslo obalené v múke aby sa postupne roztopilo a zahustilo omáčku.
  8. Ako príloha sa podáva zemiaková kaša.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár