NajRecept.sk Dezerty Juhoslovanský krémový koláč
Juhoslovanský krémový koláč
Recept Juhoslovanský krémový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   23.4.2015

Juhoslovanský krémový koláč

Tento koláč je zaujímavý tým, že sa skladá z dvoch druhov cesta - piškótového a lístkového. Plnený je chutným pudingovým krémom a džemom, s ktorým určite nešetrite! :)

Suroviny
Lístkové cesto

Piškótové cesto:

5 ks
vajce
200 g
práškový cukor
4 PL
polohrubá múka
80 g
mleté orechy
1 balenie
prášok do pečiva

Krém:

1/2 l
mlieko
2 balenia
zlatý klas
250 g (alebo maslo)
palmarín
150 g
práškový cukor
1 balenie
vanilkový cukor
0,2 dcl
rum
(podľa chuti)
džem
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lístkové cesto rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme na obrátenom plechu a upečieme dva pláty.
  2. Žĺtka vymiešame s cukrom a postupne zapracujeme orechy. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov.
  4. Cesto upečieme na plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
  5. Medzitým uvaríme puding zo zlatého klasu. Necháme vychladnúť.
  6. V miske vymiešame maslo s cukrom, postupne pridávame po lyžiciach vychladený puding.
  7. Pridáme rum pre chuť (alebo rumová aróma) a dobre vyšľaháme.
  8. Na jeden plát lístkového cesta natrieme polovicu plnky, prikryjeme ju orechovou piškótou, na ňu natrieme džem a druhú polovicu krému.
  9. Na vrch dáme druhý plát lístkového cesta. Vrch posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár