NajRecept.sk Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou
Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou
Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   30.4.2015

Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou

Robila som ho po prvý krát - inšpirácia, ako inak internet :) Chuťovo veľmi dobrý, šťavnatá plnka, chrumkavé cesto. Chutil teplý, ešte lepší bol za studena. Len vizuálne sa mi veľmi nevydaril. Lístkové cesto sa povykacovalo, poskrúcalo ako chcelo :) Nabudúce nakrájam na menšie časti, nebudú sa tak prevaľovať.

Suroviny
1 balenie
lístkové cesto
350 g
mrazený špenát
350 g
ricotta
1 ks
vajce
200 g
balkánsky syr
5 strúčikov
cesnak
korenie
soľ
strúhanka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do rajnice dáme mrazený špenát a pomaly ho dusíme, kým sa vyparí všetka voda.
  2. Vymiešame ricottu s balkánskym syrom (ten som rozmrvila v ruke) a pridáme vychladnutý špenát, vajce, lisovaný cesnak,  posolíme, pokoreníme.
  3. Lístkové cesto prepolíme a z každej polovice vyvaľkáme kruh. (napr. s priemerom 30 cm)
  4. Prvý dáme na pečiaci papier, posypeme ho strúhankou, uložíme špenátovo - syrovú plnku do stredu a do kruhu.
  5. Druhým kruhom prikryjeme, kraj navlhčíme a vidličkou spojíme.
  6. Do stredu dáme pohár a ostrým nožom nakrájame na kúsky od pohára ku krajom. Každý kúsok otočíme o 90 stupňov.
  7. Pečieme na 190 °C cca 30 minút do červena.
  8. Chutil veľmi dobre napriek povykrúcanému vzhľadu :)
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár